Duur puntenverlies MVC’19

MVC’19 uit Maasbree is in de 3e klasse C in een week tijd van de eerste plaats teruggevallen naar de derde plaats. Donderdag 10 maart werd thuis met 0-2 tegen Merefeldia verloren en zondag 13 maart kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen naaste concurrent MMC Weert.

Dat MVC’19 met 2-0 verloor van Merefeldia was vrij verrassend. MVC ’19 was gedurende de hele wedstrijd sterker. Voor rust kreeg MVC’19 meerdere grote kansen om een ruime voorsprong te nemen, maar de Maasbreese aanvallers faalde in de afronding. De rust ging in met 0-0. Merefeldia beperkte zich tot gevaarlijke uitvallen en sloegen in de 46e en 47e minuut genadeloos toe. De 0-2 achterstand kwam als een mokerslag aan bij Maasbreese ploeg. MVC’19 had zeker nog terug kunnen komen in de wedstrijd, maar deze avond zat het aanvallend tegen en ontbeerde MVC’19 het geluk.

Drie dagen later toonde MVC’19 tekenen van herstel. Het sterk spelende MMC  Weert was een gelijkwaardige partner voor MVC’19. Beide ploegen schiepen zich kansen, maar beide keepers staken in een goede vorm en voorkwamen doelpunten. Na 13 minuten opende Stefan Boelaars de score voor MMC Weert. MVC’19 knokte zich terug. In de 21e minuut kreeg MVC’19 een strafschop, die werd verzilverd door de aanvoerder Ron van den Kerkhof. Met 1-1 werd de rust gehaald. Na rust leek het weer meteen mis te gaan voor MVC’19. Na eerst een geweldige redding van Tim van Renselaar kreeg MMC Weert een minuut later om een onduidelijke reden een penalty. MVC’19 doelman Tim van Renselaar stopte op zeer fraaie wijze de strafschop. Beide ploegen gingen vervolgens voor de volle winst, maar doelpunten wilden niet meer vallen. MVC’19 liet goed voetbal zien, maar vergat zichzelf te belonen. MVC’19 lijkt met MMC Weert, SC Irene en aartsrivaal Baarlo te gaan strijden om de titel in de 3e klasse C. V

Volgende week begint de 2e helft van het seizoen met een uitwedstrijd tegen Liessel. MVC’19 moet deze wedstrijd winnen om in het spoor van SC Irene en Baarlo te blijven.