Excellent geeft MVC’19 les in efficiency

Excellent uit Oploo heeft MVC’19 in Maasbree les in efficiency gegeven. De met veel inzet en passie spelende Brabanders legden met hun powervoetbal de wil op aan de thuisclub. Bovendien scoorde Excellent optimaal uit de schaarse kansen. Een 100 % score uit vier kansen. Een verdiende 4-0 zege voor Excellent uit Oploo en een terugval voor MVC’19.

De druk op het veld verbaal coachende Brabanders overbluften MVC’19 vanaf de eerste minuut met hun compacte veldspel. MVC’19 kwam niet aan voetballen toe. Met veel inzet, wils- en duelkracht wonnen de Brabanders deze sportieve veldslag. Al na 8 minuten lag de 1-0 achter MVC’19 doelman Tim van Renselaar, toen Excellent profiteerde van de chaos in de MVC’19 defensie na het geblesseerd raken van Django Peeters. De 30-jarige Stefan Schellekens maakte de openingstreffer. Toen kon Excellent helemaal haar geliefde spelletje spelen. Vanuit een gesloten defensie met speldenprikken toeslaan. In de 30e minuut vergrootte de 31-jarige Bart van Duynhoven de voorsprong. Het werd nog voor rust 3-0 voor de gasten omdat de 19-jarige Frans Cuppers een terechte penalty verzilverde.

Voetbalhoogstandje MVC’19 speler Daan Peters tegen Excellent uit Oploo. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Na de pauze probeerde MVC’19 de bakens te verzetten, maar MVC’19 had zo’n dag, dat er niets wilde lukken. Pas in de slotfase kreeg MVC’19 zijn eerste kans. Dat in de 83e minuut de ingevallen 29-jarige “stormtank” Rick van Kaulil de 0-4 op het scorebord zette  was alleen van belang voor de statistiek. MVC’19 moet deze wedstrijd snel vergeten en zich focussen op de belangrijke wedstrijd tegen SJVV in de Deurnese St. Jozefparochie. Dan kan MVC’19 weer beschikken over Marco Daniels, Rob Custers en Joris Timmermans. De clash in Deurne begint om 14.30 uur.

Auteur: Mat Nellen