Facebook en Website

MVC’19 beschikt over verschillende mogelijkheden om te communiceren. De website is ons medium waarmee we proberen om alle voetbalzaken zo goed mogelijk met onze leden te communiceren. Het wedstrijdprogramma, uitslagen, mededelingen etc. worden via de website gecommuniceerd. Het is echter bekend dat websites over het algemeen steeds minder worden bezocht, en dat geldt zeker ook voor onze website.

De facebook pagina van MVC’19 is erg populair. Met bijna 1100 volgers is dit een prima manier om mensen te bereiken. Het zal echter vooralsnog niet het “officiële” kanaal worden om onze leden te bereiken, omdat het een aantal belangrijke nadelen heeft.

  1. Lang niet alle leden hebben Facebook
  2. Er zijn vele volgers, die geen lid zijn van MVC’19
  3. Niet alle berichten vinden wij geschikt voor Facebook, “likes”, reacties of ellenlange discussies.
  4. Hoe groot is en hoe lang blijft de populariteit van Facebook? Je hoort nu al dat met name de jeugd steeds vaker andere Social Media gebruikt.

Wat we gelukkig wel zien is dat Facebook erg leeft binnen MVC’19. Dat is prima en dat willen we graag zo houden, en zelfs nog verder optimaliseren. Hierbij moet de content natuurlijk wel vanuit de vereniging komen. Facebook is uitermate geschikt om eens een foto van een wedstrijd of andere leuke gebeurtenis te plaatsen, voorzien van een paar regels toelichting. Tot nu toe komt de content van een klein groepje mensen die dit nieuws zoeken en publiceren. Om facebook daadwerkelijk een afspiegeling te laten zijn van de hele vereniging, roepen we leden vanuit de verschillende afdelingen op om wat vaker wat te delen. Laat je zien binnen MVC’19! Meisjes, G-voetbal, Veteranen, jeugd etc..

Stuur je foto(s) en bijbehorende tekst direct naar MVC’19 Facebook of per e-mail aan facebook@mvc19.nl en wij zorgen we ervoor dat het facebook artikel wordt overgenomen of het e-mail artikel als FB-bericht geplaatst wordt.

Artikelen vanuit de commissies voor de website kunnen, zoals gebruikelijk, worden gestuurd aan postmaster@mvc19.nl.

Vanzelfsprekend wordt ook de communicatie verzorgd door vrijwilligers. Ook wij zijn er weleens niet of met iets anders bezig dan de voetbalclub. We proberen artikelen zo snel mogelijk te plaatsen, maar helaas lukt dat dus niet altijd. Mocht er echt iets met spoed geplaatst moeten worden, vermeld dit er dan bij. Of app of bel even. Hoe eerder iets wordt aangeleverd hoe groter de kans op tijdige plaatsing. Wij rekenen op jullie begrip.

Leave a Reply