FCV-Venlo troeft MVC’19 af

Derde klasser MVC’19 heeft in een doelpuntrijke wedstrijd van vierde klasser FCV met 3-2 verloren. Op het kleine bijveld in de Venlose wijk ’t Ven speelden de mannen van trainer Ronald Heger met veel passie en inzet. Vooral voor rust werd  MVC’ 19 afgetroefd.

FCV was veel feller en won de meeste duels. De thuisclub ging met een verdiende 1-0 voorsprong rusten. Bas Joordan had in de 35e minuut de openingstreffer gescoord. Na de pauze had MVC’19-trainer Joe Wijnen voor een andere tactiek gekozen. Het zeer offensieve spel werd pas in de 70e minuut beloond met de gelijkmaker. Aanvoerder Ron van den Kerkhof rondde een fraaie aanval over meerdere schijven af. De Maasbreese spelers combineerden naar hartenlust en MVC’19 schiep zich vele kansen. Na een mooie individuele actie van Rob Custers werd hij in het strafschopgebied, maar de referee gaf MVC’19 geen penalty. Een minuut later wees de referee wel naar de stip na een stevig duel tussen Paul van den Kerkhof en Toon Kraus in het Maasbreese strafschopgebied. Dit “cadeau” verzilverde Toon Kraus koelbloedig in de 80e minuut. Twee minuten later scoorde Toon Kraus met een fraai schot. MVC’19 ging niet bij de pakken neerzitten. Met mooi verzorgd combinatievoetbal zette  MVC’19 aan voor een slotoffensief. In de 84e minuut verkleinde Daan Peters de achterstand tot 3-2. In de slotminuten kreeg MVC’19 nog diverse kansen, maar Marco Daniëls en Ron van den Kerkhof konden de  goed keepende goalie niet meer passeren ondanks dotten van kansen. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Jammer dat Django Peeters en Willem Holthuijsen geblesseerd uitvielen.

Komende dinsdag 16 augustus speelt MVC’19  thuis tegen tweede klasser Venlosche Boys haar  derde  oefenwedstrijd. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.