Francien Jaspers blijft ook komend seizoen vertrouwenspersoon bij MVC’19

Vorig seizoen is Francien Jaspers aangesteld als vertrouwenspersoon binnen MVC’19. Wat doet een vertrouwenspersoon ook alweer? En, hoe kan een lid met haar in contact komen?

Een vertrouwenspersoon biedt je een luisterend oor en adviseert en helpt je met alle voorkomende zaken m.b.t. normen en waarden. Denk hierbij aan pestgedrag, ongewenst gedrag, discriminatie etc. Heb je vragen, problemen of klachten waar je nergens mee terecht kunt en weet je niet wat je er mee aan moet? Word je gepest of heb je te maken met ongewenst gedrag? Zij is er voor jou!

Een vertrouwenspersoon heeft gesprekken in vertrouwen. Zij doet geen waarheidsbevindingen en staat altijd naast jou als melder. Zij is ook beslist geen verlengstuk van de vereniging, maar een onafhankelijke contactpersoon die er voor jou is!

Wat doet een vertrouwenspersoon? Dit filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=k-80GH1BtZ4&feature=youtu.be) geeft een goed beeld van de taken, al is dit iets meer gebaseerd op het bedrijfsleven. Op de volgende link tref je wat specifiekere informatie aan, gericht op een vereniging. http://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdend-gedrag/vertrouwenscontactpersoon.

Een stukje uit haar introductietekst van vorig seizoen:

 

“Ik ben Francien Jaspers, geboren in Maasbree en woon alweer 24 jaar in Maasbree. Ik ben gehuwd en heb 2 kinderen”.

Ik ben geïnteresseerd in mensen en dan specifiek in hoe ik hen kan helpen om weer lekker door het leven te gaan. Problemen kunnen opgelost worden en ik vind het fijn om te helpen als dat nodig is.

Ik ben afgestudeerd in de Toegepaste Psychologie en de taken van een vertrouwenspersoon sluiten hier wel bij aan.

Sinds 2011 werk ik dan ook onder anderen als vertrouwenspersoon in een grote organisatie. Ik ben gecertificeerd en sta geregistreerd bij de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen (LVV).

In geval dat je me nodig hebt, ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06 13650145 of per mail: francienjaspers@xs4all.nl

“Hulp bij ongewenste omgangsvormen: de vertrouwenspersoon is er voor jou”.

 

Wij danken Francien voor haar bereidheid om ook dit seizoen deze rol te willen vervullen.

 

 

 

Leave a Reply