MVC’19 geeft zege uit handen

Auteur: Mat Nellen

KONINGSLUST – MVC’19 heeft onnodig twee punten laten liggen in Koningslust in de bekerwedstrijd tegen vijfde klasser Koningslust. Vlak voor tijd wist  de hardwerkende ploeg van trainer Gé Ummenthum de 3-3 gelijkmaker te scoren. Gezien hun werklust en passie  verdiende Koningslust deze late gelijkmaker en mocht de ploeg zich morele winnaar van het duel noemen. 

Twee voetbalstijlen   botsten met elkaar. De op de Engels leest geschoolde voetbalstijl van Koningslust  met veel passie, duelkracht en opportunisme tegenover  het technisch beter verzorgd combinatiespel van MVC’19, dat niet altijd uit de verf kwam. De drie Koningsluster goals werden te gemakkelijk weggegeven door de Maasbreese middenvelders en achterhoede. MVC’19 kwam drie maal op voorsprong door twee treffers van Ron van den Kerkhof en een zondagsschot van Rob Custers.

Ron van den Kerkhof: trefzeker. Foto: Math Geurts Fotografie

Trainer Erik van Rooij is nog zoekende naar zijn ideale formatie. Bij vlagen laat MVC’19 zijn voetbalvisie al doorschijnen. De fine-tunig moet de komende weken zijn beslag krijgen. Over drie weken moet de definitieve basis er staan. Van fouten leer je als ploeg. Vele spelers krijgen een kans om zich in de hoofdmacht  te spelen. Conclusie na deze eerste officiële wedstrijd: onnodig puntverlies en er moet aan duelkracht gewerkt worden. Zondag 10 september speelt MVC’19 thuis tegen het naar de vierde klasse gepromoveerde Hegelsom, dat verrassend met 5-1 van Helden won. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Maasbree.

Leave a Reply