Internationale voetbaljeugdtop in actie in Maasbree

Voor de 12e maal strijkt de internationale voetbaljeugdtop van spelers onder 12 jaar neer in Maasbree. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus organiseert MVC’19 het MIRU & HJS MVC TOP O12 –toernooi. Ook dit jaar zijn weer jonge talenten uit binnen – en buitenland te gast in Maasbree.

 

Gerenommeerde clubs

Ook dit jaar is er weer sprake van een topbezetting. Vele betaalde voetbalorganisaties zijn al jaren graag geziene gasten in Maasbree. Uit Nederland zijn te gast  Feyenoord Rotterdam, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar, FC Twente Enschede, VVV Venlo en het enige amateurteam Regioteam MVC’19 Maasbree.  Duitsland is ook ieder jaar goed vertegenwoordigd. Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen geven dit jaar acte de présence. Uit België komt KRC Genk. Aberdeen FC vertegenwoordigt Schotland, terwijl Chelsea FC Engeland vertegenwoordigt.

 

Regioteam MVC’19

Een bijzonder team is het enige amateurteam Regioteam MVC’19, dat getraind en begeleid wordt door Theo Tielen, Ron van den Kerkhof en Marco Danëls uit Maasbree.  Jeugdige talenten van de voetbalverenigingen SV Panningen, SV Blerick, Sc Irene Tegelen, VV Kessel, VV Helden, RKSV Wittenhorst, Venlosche Boys, Sparta’18 Sevenum en MVC’19 Maasbree maken deel uit van dit team. Deze jonge gasten zorgen vaak voor onverwachte verrassingen op dit toernooi.

Gerenommeerde winnaars

In de voorgaande elf edities is ieder jaar een gerenommeerde bvo winnaar geworden. Bayer Leverkusen won vier maal dit toernooi, terwijl Chelsea Londen drie maal met de hoogste eer ging strijken. PSV Eindhoven was twee maal succesvol. Club Brugge en Feyenoord Rotterdam wonnen een maal  het toernooi. Vele jonge talenten uit het betaalde voetbal hebben hun eerste internationale stappen in Maasbree gemaakt. Bekende voetballers als Jorrit Hendrix, Riechiedly Bazoer, Derrick Luckassen en Timothy Fosu-Mensah zijn hier een voorbeeld van.

Dat verschillende oud spelers nog betrokken zijn bij het toernooi, bewijst het feit dat de beste speler van het toernooi 2010, dit jaar de prijsuitreiking zal verzorgen. Chelsea FC talent Mason Mount, uitgeroepen tot grootste talent van de Chelsea FC academy 2016/2017 en afgelopen zomer de smaakmaker bij EK O19 winnaar Engeland, transfereerde enkele weken terug naar Vitesse Arnhem en zal op zondag 27 augustus de prijsuitreiking verzorgen.

 

Gastgezinnen

De organisatie is ook dit jaar weer trots dat het zo’n 100 jeugdspelers van AZ, Feyenoord, Ajax, FC Twente en Borussia Dortmund in gastgezinnen mag onderbrengen. Een formule, die zowel door de gastgezinnen als door de jeugdspelers en hun ouders zeer wordt gewaardeerd. Een mooi bewijs, dat dit toernooi meer is dan alleen voetbal!

 

Wedstrijden

Op zaterdag 26 augustus is om 11.00 uur de opening. De poulewedstrijden beginnen om 11.30 uur op drie speelvelden op sportpark de 3-sprong. Rond 16.00 uur wordt de eerste speeldag afgesloten. Zondagmorgen 27 augustus beginnen de laatste poulewedstrijden. Na de middagpauze gaan de plaatsingswedstrijden vanaf 13.30 uur. De finale staat gepland om 15.45 uur. Rond 16.30 uur is de prijsuitreiking. Niet alleen de wisselbeker wordt uitgereikt, maar ook de prijs voor beste speler en beste keeper. Verder is er ook Fair Play Cup prijs voor het team en begeleiding dat Fair Play op en rond het veld het hoogst in het vaandel heeft staan. Deze prijs komt mede tot stand door de KNVB-scheidsrechters die dit toernooi fluiten. Meer informatie over dit toernooi is te lezen op www.facebook.com/mvctopdmaasbree en www.mvctopd.nl.

 

 

Leave a Reply