Hard werkend MVC’19 pakt verdiend punt

MVC’19 heeft een verdiend punt gepakt tegen Merefeldia. Pas in de slotminuut scoorde de 17- jarige Yannick Muysenberg de verdiende gelijkmaker

MVC’19 wilde de goede reeks voortzetten tegen Merefeldia. Op een zwaar, maar goed bespeelbaar veld maakte de Maasbreese ploeg een gretige indruk. In de beginfase was MVC’19 de betere ploeg. In de 4e minuut teisterde Frank Haenen de lat boven de uitblinkende Merefeldia-doelman Justin Bax. Hij zou het grote struikelblok worden voor de Maasbreese ploeg. Halverwege de eerste helft toonden ook de gasten uit Nederweert aanvallende impulsen. In de 25e minuut wist Kevin Boonen op aangeven van Rick Tullemans de gasten op 1-0 te zetten. MVC’19 bleef in de eigen mogelijkheden geloven en kreeg door Daan Peters en Paul van den Kerkhof nog enkele kansen. MVC’19 stond verdedigend goed, maar was ongelukkig in de afwerking.

Ook na rust bleef MVC’19 jagen op de verdiende gelijkmaker. Wat Daan Peters, Ron van den Kerkhof, Yannick Muysenberg, Joris Timmermans en Frank Haenen ook probeerde de bal wilde maar niet in het Merefeldia-doel verdwijnen. Doelman Bax ontpopte zich als de uitblinker van de gasten die gevaarlijk bleven bij de spelhervattingen. Trainer Tom van Bergen bracht Lano Engels, Bart Crienen en Mike Peeters nog in om een doelpunt te forceren. Op karakter vocht MVC’19 voor de gelijkmaker. In de slotminuut viel de verdiende gelijkmaker. Een mooie voorzet van Ron van den Kerkhof werd door de 17-jarige Yannick Muysenberg keurig afgerond. MVC’19 had misschien een overwinning verdiend, maar was achteraf blij met het punt.

Komende zondag ontvangt MVC’19 nummer 4 Blerick in Maasbree. Een overwinning op Blerick zou mooi zijn. MVC’19 heeft nog twaalf wedstrijden de tijd om zich in veilige haven te voetballen.