Eindelijk eerste uitzege MVC’19

MVC’19 is goed uit de startblokken gekomen na de winterstop. Afgelopen zondag wist de Maasbreese ploeg een overtuigende eerste uitzege te behalen. In Ysselsteyn won MVC’19 zeer verdiend met 3-1.

Trainer Tom van Bergen kon over een vrijwel complete fitte selectie beschikken. De Maasbreese ploeg had de goede vorm uit de succesvolle bekerwedstrijd meegenomen. Op het zware speelveld was MVC’19 vanaf de eerste minuten de betere ploeg tegen het fysieke spel van Ysselsteyn. Het tactische concept klopte en werd gedurende de hele wedstrijd gedisciplineerd uitgevoerd. MVC’19 speelde compact en met goed combinatiespel werd er druk gezet op de defensie van de thuisclub, die hierdoor verschillende keren verrast werd. Na twaalf minuten kwam de Maasbreese ploeg verdiend op voorsprong door Joris Timmermans. Hij verschalkte de keeper in de rebound. MVC’19 schiep zich in het verdere verloop van de eerste helft nog enkele goede kansen, maar Ron van den Kerkhof en Yannick Muysenberg waren ongelukkig in de afronding. MVC’19 stond verdedigend zeer goed en was de baas op het middenveld.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. MVC’19 creëerde verschillende kansen maar pas in de 76e minuut kwam de ploeg op 2-0. Daan Peters ronde een goed opgezette aanval af met een prachtig schot. Bij de eerste serieuze aanval van de thuisclub in de 78e minuut kwam de aansluitingstreffer van Mike Arts uit de lucht vallen. MVC’19 liet zich echter niet van de wijs brengen. Het was aanvoerder Ron van den Kerkhof die in de 86e minuut met een mooie kopbal de wedstrijd op slot gooide. Door de verdiende 3-1 zege droeg MVC’19 de rode lantaarn over aan Ysselsteyn.

Komende zondag 2 februari komt Merefeldia op bezoek in Maasbree. Met het nodige zelfvertrouwen moet MVC’19 voor de volle winst gaan om meer afstand te nemen van de degradatiezone.