Overtuigend MVC’19 bekert verder

MVC’19 heeft zich op overtuigende wijze in Maastricht weten te plaatsen. Met liefs 5-1 werd vierde klasser RKHSV verslagen. MVC’19 zit nu bij de laatste 16 van de districtsbeker.

Trainer Tom van Bergen had basisplaatsen voor de jeugdige Yannick Muysenberg en Juul Albers. De eerste kans van de thuisclub leverde in de 13e minuut de 1-0 op. MVC’19 herstelde zich snel. In de 19e minuut stelde Joris Timmermans aanvoerder Ron van den Kerkhof in staat om de gelijkmaker te scoren. MVC’19 bleef goede aanvallen produceren. Middenvelder Rodey Berben bezorgde MVC’19 de 2-1 voorsprong. Met deze stand ging de rust in.

In de tweede helft kreeg Nino Jacobs zijn debuut in het eerste elftal. Hij verving Rodey Berben. Niels Bots nam de plaats over van Juul Albers. MVC’19. Beide jonkies pasten zich moeiteloos aan. MVC’19 profiteerde optimaal van de ruimte achter de verdedigende linies van de thuisclub. In de 76e minuut werd het goede voetbal beloond. Niels Bots rondde een mooie combinatie met Ron van den Kerkhof in de 76e minuut. In de slotfase scoorden Joris Timmermans en Ron van den Kerkhof nog. MVC’19 wist zich niet alleen veel kansen te scheppen, maar ze ook te benutten. Nu bijna alle blessures genezen zijn, moeten de bekersuccessen MVC’19 ook rendement in de competitie.

Zondag 26 januari moet de Maasbreese hekkensluiter op bezoek bij Ysselsteyn. Een overwinning zou een mooie hervatting zijn van de competitie.