Imponerende zege MVC’19 in derby tegen Helden

Derde klasser MVC’19 heeft zondag 10 oktober de Peel en Maas derby tegen Helden met 3-0 gewonnen en blijft ongeslagen in de bovenste regionen van de 3e klasse C meedraaien.

Trainer Tom van Bergen had een goed tactisch plan ontworpen dat door het Maasbreese elftal goed werd ingevuld. De beginfase was nog voor de thuisclub Helden, maar na 20 minuten trok MVC’19 het spel naar zich toe. Het spel van MVC’19 ging beter lopen nadat in de 30e minuut Rodey Berben werd vervangen door Mike Peeters. Joris Timmermans verhuisde naar het middenveld en Mike Peeters kwam in de aanvalslinie te spelen. Goede corners en voorzetten van Marco Daniëls werden door Ron van der Kerkhof nog net over het Helden doel gekopt. In de 38e minuut opende MVC’19 de score. Een verre uitgooi van MVC’19 doelman Tim van Renselaar werd door Marco Daniëls snel doorgeleid naar Mike Peeters die hierdoor een op een voor de keeper werd gezet. Mike was niet eerzuchtig en speelde de bal keurig naar Juul Albers die heel gemakkelijk de 0-1 kon intikken. MVC’19 ging met een 0-1 ruststand aan de thee.

Juul Albers (rechts) troeft Helden-speler af. Foto: Math Geurts Fotografie

Na rust was het in de 48e minuut Joris Timmermans die Ron van den Kerkhof in stelling bracht. De Maasbreese aanvaller faalde niet. De 0-2 kwam kei hard aan bij Helden en MVC’19 bleef de rest van de wedstrijd dan ook domineren. De definitieve beslissing viel in de 82e minuut. Ron van den Kerkhof werd in het strafschopgebied gevloerd maar scheidsrechter Rongen liet doorspelen. Mike Peeters kwam vrij voor het doel en scoorde de derde Maasbreese treffer. Pas in de 90e minuut kreeg Helden zijn eerste echte kans, maar deze werd gemist. In de blessuretijd kregen Joris Timmermans en Marco Daniels nog kansen op de vierde Maasbreese treffer maar uiteindelijk werd de 1e Peel en Maas derby terecht met 0-3 van Helden gewonnen.

Komende zaterdag 16 oktober wordt om 19.00 uur de klassieker MVC’19 – Baarlo gespeeld. Een titanenstrijd die ongetwijfeld veel publiek zal trekken.

Auteur: Mat Nellen