MVC’19 wint zinderende derby in de slotminuut

Derde klasser MVC’19 heeft zaterdag 16 oktober de Peel en Maas derby tegen Baarlo in de slotminuut met 2-1 beslist. Ron van den Kerkhof was de matchwinner.

Meer dan 500 toeschouwers hebben in een sfeervolle ambiance van fakkels, vuurwerk en rookbommen genoten van een derby vol spectaculaire momenten en een verrassend scoreverloop. Beide trainers hadden hun huiswerk goed gedaan maar de spelers in het veld bepalen uiteindelijk hoe de opdrachten worden uitgevoerd. Al in de tweede minuut mocht de Baarlo aanhang juichen. Een fraai genomen vrije trap van een van de Baarlose uitblinkers Dennis van de Vinne werd doeltreffend verlengd door Laurents van den Ham. MVC’19 reageerde met een afstandsschot van Marco Daniëls en een kopbal van Joris Timmermans, maar de doelman van Baarlo Jeffrey Schouenberg redde fraai. In de 20e minuut kwam de verdiende gelijkmaker voor MVC’19. Middenvelder Bart Crienen verzilverde op fraaie wijze een voorzet van Marco Daniëls. MVC’19 ging in hoog tempo verder op zoek naar de voorsprong en Baarlo bleef gevaarlijk in de counter. Ron van den Kerkhof en Marco Daniëls zagen hun pogingen in schoonheid stranden. De aantrekkelijke eerste helft bood veel spektakel met felle maar eerlijke duels en mooie voetbalstaaltjes.

Na de rust een herboren Baarlo dat steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Baarlo had pech dat in de 54e minuut een fraaie vrije trap van Michiel Hanssen door een Baarlo speler in buitenspelpositie werd aangeraakt. De goed leidende ervaren scheidsrechter Jos Peeters uit Kronenberg keurde het doelpunt terecht af. Zo zag hij ook geen strafschop in een botsing van Marco Daniëls met de Baarlose keeper Schouenberg. In de 59e minuut kwam Mike Peeters bij MVC’19 in het veld. Hij verving de jeugdige Juul Albers. Baarlo joeg op de winnende treffer en de rushes van Baarlo aanvoerder Roel Bouten waren een gevaarlijk wapen van Baarlo. In het Maasbreese doel stond Tim van Renselaar zijn mannetje en reageerde hij vlak voor tijd tweemaal sterk op schoten van de Baarlose aanvallers. MVC’19 gokte in de slotfase op snelle uitvallen. Iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel toen MVC’19 in de 90e minuut genadeloos toesloeg. Mike Peeters zette de bal mooi voor en MVC’19 aanvoerder Ron van den Kerkhof tikte de bal bij de tweede paal fraai binnen. Een minuut later klonk het verlossende eindsignaal. MVC’19 wint de zinderende sportieve Peel en Maas derby met het nodige fortuin.

Donderdag 21 oktober speelt MVC’19 om 20.00 uur voor de districtsbeker tegen vierde klasser Reuver en zondag 24 oktober om 14.30 uur thuis tegen het altijd lastige Liessel.

Auteur: Mat Nellen