Indeling jeugdteams seizoen 2024-2025

De indeling van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen 2024-2025 is weer bekend. Na veel zorgvuldig en goed overleg, puzzelen en tijd hebben de technische jeugdcoördinator, coördinatoren, groepstrainers en jeugdleiders de klus toch weer geklaard.

De technisch jeugdcoördinator, coördinatoren en groepstrainers hebben hierin het voortouw genomen, waarbij de algemene leiding lag bij de technisch jeugdcoördinator. De jeugdleiders/-trainers hebben op hun initiatief geïnventariseerd welke jeugdspelers willen doorgaan met voetballen. De groepstrainers hebben op basis hiervan een eerste indeling samengesteld en hebben aansluitend samen met de jeugdleiders nog enkele aanpassingen gedaan. Uitgangspunt hierbij is om, net als voorgaande jaren, elke jeugdspeler veel spelvreugde te laten beleven op het niveau dat op dat moment het beste past bij de ontwikkeling van de individuele speler, waarbij de eerste teams altijd op prestatie en sterkte zijn ingedeeld en de overige teams zoveel als mogelijk op gelijkwaardige recreatieve sterkte. Je JO15-2 en JO15-3 zijn op gelijke sterkte ingedeeld, conform het beleidsplan van MVC’19

Het indelen van spelers starten we altijd vanuit de JO19-leeftijdscategorie. De reden hiervoor is dat het aantal spelers per leeftijdsgroep niet altijd optimaal is om teams van 14/15 spelers bij de junioren te vormen. Om te voorkomen dat teams te groot worden, passen we de dispensatieregels van de KNVB toe om spelers te laten spelen op het niveau dat zij fysiek en kwalitatief aankunnen om met meer plezier te kunnen blijven spelen. Zo werken we verder naar de jongste leeftijdsgroep totdat iedereen is ingedeeld. Dispensatie houdt in dat een speler uitkomt voor een team in een leeftijdsklasse lager. Dit houdt dus eigenlijk in dat de speler nog een seizoen speelt in de leeftijdscategorie, waarin hij/zij het afgelopen seizoen heeft gespeeld. De technisch jeugdcoördinator, coördinatoren, groepstrainers én trainers bepalen gezamenlijk welke speler nog een seizoen langer in dezelfde leeftijdscategorie blijft spelen. Hierbij kijken zij naar de ontwikkeling van de speler en m.n. het spelplezier van de jeugdspeler. Deze dispensatieregels zijn op enkele jeugdspelers van toepassing. Zij zijn hierover separaat geïnformeerd.

Helaas is het nog niet gelukt om voor alle teams voldoende begeleidend kader te creëren. De technische commissie en leeftijdsgroepscoördinatoren hebben hun uiterste best gedaan, maar desondanks zijn er nog verschillende vacatures en zijn we dus nog op zoek naar geschikte jeugdleiders/trainers. Wij zullen nu samen met de spelers én ouders naar een oplossing moeten zoeken. Ben je zelf iemand of weet je iemand in je omgeving, die komend seizoen iets wil doen voor een jeugdvoetbalteam van MVC’19? Laat het ons dan vooral snel weten! Het liefst als leider/trainer, maar anders ook als ondersteuning bij een van de trainingen of tijdens de wedstrijden. Je kunt hierbij denken aan familie, kennissen, vrienden of buurtgenoten. Man of vrouw. Iedereen met affiniteit voor voetbal of MVC’19 is van harte welkom. Dus laat je MVC’19-gevoel spreken en help onze jeugdteams. Meld je snel aan als trainer / leider / ondersteuning!

Jullie zullen begrijpen dat het zoals elk jaar weer een hele puzzel is geweest, maar mogelijk niet voor iedereen tot het gewenste resultaat heeft geleid. Wij hebben hier alle begrip voor, dus mochten naar aanleiding van deze teamindeling onverhoopt nog vragen zijn, stuur dan vóór 15 juni 2024 een e-mail naar tc@mvc19.nl. Vermeld hierin duidelijk naam, naam van de speler, mobiel nummer en uiteraard de vraag of opmerking. Wij nemen alle vragen en opmerkingen serieus in behandeling en komen binnen 2 weken namens de jeugdafdeling persoonlijk terug op uw bericht. Persoonlijke (telefonische) berichten, apps of e-mails naar de jeugdleiders/trainers of jeugdbestuur-/technische commissieleden worden niet gewaardeerd en ook niet in behandeling genomen.

Het jeugdbestuur en technische commissie behoudt zich verder het recht om voor aanvang en/of tijdens het seizoen wijzigingen door te voeren, als dit nodig wordt geacht.

 

Sportieve groet
JB & TC jeugd MVC’19

 

Teamindeling jeugd 2024-2025

Leave a Reply