MVC’19 verliest nipt van ONDO

Voor MVC’19 stond er niks meer op het spel terwijl tegenstander ONDO moest winnen en ook nog afhankelijk was van FCV Venlo om nacompetitie te ontlopen. Volgend seizoen zal MVC’19 haar opwachting maken in de 4e klasse. Na de wedstrijd werd op gepaste wijze afscheid genomen van Bart Crienen, Lano Engels, Daan Peters, Erik Schoof en Rick van der Zee die jaren in het vaandelteam van MVC’19 hebben gespeeld. Boys bedankt!!

Het begin was voor ONDO en na 3 minuten stond het al 0-1 na een persoonlijke fout in de verdediging waar Jur Aarts gretig gebruik van maakte. Na 9 minuten werd een vrije trap voor ONDO door Ward Slegers prachtig in de bovenhoek binnengeschoten en stond MVC’19 al met 0-2 achter. Daarna was MVC’19 die een paar kansen kreeg maar Bart Crienen en Joris Timmermans wisten het net nog niet te vinden. Vlak voor de rust kreeg ONDO nog een grote kans maar de bal werd door iedereen gemist. MVC’19 ging met een 0-2 achterstand de rust in, terwijl MVC’19 beter aan de bal was en zeker niet onder deed aan haar tegenstander.

Na de rust ging MVC’19 snel op zoek naar de aansluitingstreffer. Na 5 minuten was Joris Timmermans dichtbij maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. Na een uur spelen was het ONDO dat 2 grote kansen kreeg maar beiden keren was het doelman Rick van der Zee die knap redde. In 73e minuut viel dan bijna de aansluitingstreffer via een vrije trap van Daan Peters maar de bal werd knap gered door de doelman van ONDO. Tien minuten voor tijd was het Bart Crienen die een voorzet van Daan Peters knap wist binnen te schieten. Met nog 10 minuten op de klok was het MVC’19 dan volop op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam vlak voor tijd bijna via Bart Crienen maar hij schoot tegen de keeper op. In de tussentijd was het duidelijk geworden dat FCV Venlo haar wedstrijd tegen Blerick was gewonnen en droop ONDO ondanks een 1-2 winst met gemengde gevoelens het veld af. ONDO zal zich nog via de nacompetitie moeten proberen te handhaven. Voor MVC’19 is het seizoen afgelopen en speelt het met ingang van het volgend seizoen in de 4e klasse.

Auteur: Peter van Diepe