Excellent veel te sterk voor MVC’19

MVC’19 heeft pinkstermaandag 20 mei kansloos verloren in Oploo tegen Excellent. Voor Excellent was deze wedstrijd nog erg belangrijk, want bij winst zou handhaving bijna zeker een feit zijn.

Excellent ging vanaf het 1e fluitsignaal flink in de aanval. In de 11e minuut kreeg Excellent een kans via Thijn Cornelissen, maar keeper Rick van der Zee redde knap. Vijf minuten later was het wel raak. Een communicatiefout in de verdediging gaf de uitstekend spelende Sven van Gelder een niet te missen kans. MVC’19 had nog niet afgetrapt of de 2-0 hing in de touwen. Nu was Roel Verberk die scoorde en voordat MVC’19 deze tegenvaller had verwerkt lag ook de 3e en voor Sven van Gelder de 2e in het net. Een enorme tegenvaller om in 3 minuten tijd 3 goals te moeten incasseren. Excellent bleef aandringen en na 39 minuten stond al de 4-0 op het scorebord. Dit keer was het Thijn Cornelissen die profiteerde van balverlies aan Maasbreese zijde. Na een overtreding van Lano Engels net buiten het strafschopgebied kreeg Excellent een vrije trap die op de lat werd geschoten. MVC’19 ging met een 4-0 achterstand de pauze in.

Na de pauze probeerde MVC’19 er nog een wedstrijd van te maken en nam Excellent wat gas terug. Het was toch Excellent die de eerste kansen kreeg. Bij de eerste kans wist Rick van der Zee nog een doelpunt te voorkomen maar na 5 minuten in de 2e helft was uitblinker Sven van Gelder die zijn 3e doelpunt liet noteren. Voordat MVC’19 via Daan Peters zijn 1e kans kreeg van de wedstijd was Gido Kurvers, die nog de paal wist te raken. Uitblinker Sven van Gelder wist ook nog een keer de paal te raken en Bart Crienen kreeg namens MVC’19 nog een kans maar beiden wisten het net niet te vinden. Een minuut voor tijd wist Joris Timmermans namens MVC’19 te scoren na een verdedigingsfout in de defensie van Excellent. Bart Crienen kreeg via een mooie voorzet van Rodey Berben nog een kans.

Aanstaande zondag 26 mei speelt MVC’19 haar laatste wedstrijd in de 3e klasse tegen ONDO uit Heusden die nog vechten tegen degradatie.

Auteur: Peter van Diepe