MVC’19 Hoera G-voetbaltoernooi

Zaterdag 18 mei was het weer de dag van ons jaarlijks G-toernooi. 14 enthousiaste teams, (zo’n 140 G-voetballers) namen deel. Ondanks de sombere weersvoorspellingen eerder in de week, was ook het weer ons goed gezind.

De teams waren verdeeld in twee poules. ZSV werd winnaar van de ene groep. Zij waren duidelijk de sterkste in hun poule. MVC’19 was de winnaar van de andere groep. Ze waren samen met Heijen op de 1e plaats geëindigd, waarna ze de penalty’s net iets beter namen. Gefeliciteerd ZSV en MVC’19!

Maar wat is zo’n toernooi toch een prachtige combinatie van plezier, inzet, enthousiasme, saamhorigheid en respect. Ik wil hier graag twee quotes vermelden dit ik die dag op het voetbalveld hoorde.

Reactie van een leider van een team dat nog meer net een team met te jonge spelertjes op de been had kunnen brengen maar persé niet af wilde bellen:

“Ik kreeg de eerste wedstrijd zoveel medewerking van de tegenstander dat ik direct vond dat sv Meerssen eigenlijk een sportiviteitsprijs moest krijgen. Maar de 2e wedstrijd werkte Venlosche Boys ook weer zo mooi mee, dus vond ik dat zij ook de prijs moesten krijgen, en dat was elke wedstrijd opnieuw het geval. Geweldig gewoon”.

En een van de scheidsrechters:

“Wat blijft het toch leuk om deze groep voetballers te fluiten. Zij genieten van het toernooi, maar als scheidsrechter geniet je misschien nog wel meer. Geen gedoe, nauwelijks gemopper, respect, en leiders die zich alleen bezig houden met het begeleiden van hun spelers. Als we al een keer moesten fluiten was dat omdat er per ongeluk iets fout ging. Een handje geven na een overtreding, en na de wedstrijd bedankt bijna iedereen de scheidsrechters. Wat een heerlijke dag heb ik gehad!”

Wij bedanken onze sponsors Hoera kindercentra, Rabobank, Mc Donalds, de Boskamp, Farm Frites, Graveertechniek Andriessen, Coop, Thomwerk uitzendbureau, ’t Gemeentehoës voor hun ondersteuning. En een bedankje gaat uiteraard ook naar fonds gehandicaptensport, Zwaluwen jeugdactie en Dirk Kuyt Foundation.

En niet te vergeten……alle vrijwilligers die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt.

We hebben nu al zin in volgend jaar!

Hieronder een aantal foto’s van de prijsuitreiking. Meer foto’s volgen.

Leave a Reply