IVO straft persoonlijke Maasbreese fouten af

MVC’19 heeft tegen IVO in Velden een pijnlijke, maar verdiende 3-1 nederlaag geleden. IVO met oud VVV-er Rick Verbeek weer in de gelederen, strafte voor rust persoonlijke fouten van MVC-ers genadeloos af.

Op een slecht veld in Velden ging de thuisclub veel beter om met de beroerde kwaliteit van de grasmat. IVO, dat weer kon beschikken over de ervaren Rick Verbeek was voor de pauze de betere ploeg dankzij een veel betere inzet en duelkracht. MVC’19 voetbalde plichtmatig en bracht te weinig energie in de wedstrijd. De Maasbreese ploeg kreeg in de beginfase weliswaar de eerste kansen, maar de thuisclub strafte hierna persoonlijke Maasbreese fouten genadeloos af. Gido Heger opende in de 11e minuut de score. In de 30e minuut kon Lars Derks de 2-0 scoren na een pass van Rick Verbeek in de 30e minuut. Na Maasbrees balverlies op het middenveld schoot Rick Verbeek van grote afstand de bal in de kruising achter de Maasbreese doelman Stan Caris. Na 39 minuten was door deze derde treffer de wedstrijd eigenlijk al beslist. MVC’19 speelde ondermaats en trainer Tom van Bergen was terecht zeer teleurgesteld in de spelers.

In de rust bleven Wouter Holthuijsen en Yannick Muijsenberg in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Bart Crienen en Niels Bots. In de 55e minuut werd Lano Engels nog vervangen door Job Bartels. MVC’19 begon pas na de rust beter te voetballen en was in de tweede helft de betere ploeg. Aanvoerder Ron van den Kerkhof maakte in de 66e minuut de 3-1. MVC’19 ging op jacht naar meer treffers maar het lukte niet om de aansluiting te vinden. Bart Crienen, Joris Timmermans en Daan Peters kregen in de slotfase nog kansen om te scoren, maar werden niet beloond.

Na een zeer zwakke eerste helft, waarin teveel spelers het lieten afweten, kwam het herstel te laat. MVC’19 moet de komende drie wedstrijden voor de winterstop tegen Helden (thuis), Baarlo (uit) en Melderslo (thuis) uit een ander vaatje tappen, wil men de degradatiezone kunnen verlaten.