MVC’19 had punt verdiend in Liessel

MVC’19 heeft een van de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld in Liessel en had een gelijkspel verdiend. Met de 1-0 winst kreeg de ongeslagen thuisclub teveel.

MVC’19 moest na de warming up de ervaren Paul van den Kerkhof vervangen. Deze tegenslag werd goed opgevangen door Wouter Holthuijsen. MVC’19 speelde tactisch sterk en had zich goed ingesteld op de kwaliteit van de tegenstander: het 1-3-5-2 concept en hoge ballen in de zestien op de lange spits Luuk Engels. MVC’19 speelde als een sterk collectief en probeerde gevaarlijk te worden in snel uitgevoerde counters. In een van deze counters kon de opgerukte Clim Moonen net niet spits Ron van den kerkhof bereiken anders had MVC’19 de score geopend. Verder had de Maasbreese ploeg pech dat de scheidsrechter een handsbal van een Liessel verdediger in het zestienmeter gebied over het hoofd zag na een inzet van Frank Haenen. Het stugge Liessel kwam in de eerste helft niet verder dan een goed genomen vrije trap die bekwaam werd gestopt door doelman Stan Caris. Doelpunten vielen er dus niet in de eerste helft en het was duidelijk dat de doelpunten deze middag schaars zouden zijn.

In de 55e minuut kwam Liessel aan de leiding. Een aanval van MVC’19 werd onderbroken door een blinde trap naar voren met als gevolg dat Liessel aanvoerder Luuk Engels gelukkig in stelling werd gebracht. De aanvoerder zette Liessel bekwaam op voorsprong. MVC’19 bleek niet aangeslagen en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 61e minuut had de 17-jarige A-speler Yannick Muysenberg pech. Zijn kopbal eindigde op de lat. In de slotfase kon Ron van den Kerkhof in een moeilijke situatie niet voldoende snelheid meegeven aan een kopbal om het de doelman van Liessel echt moeilijk te maken. Verder maakte in de eindfase jeugdspeler Niels Bots op een verdienstelijke wijze zijn debuut.

MVC’19 speelde een goede wedstrijd en had een gelijkspel verdiend. Het vertoonde spel moet het elftal zelfvertrouwen geven voor de lastige uitwedstrijd tegen IVO.