MVC’19 wint verdiend van FCV

MVC’19 heeft tegen FCV een verdiende 2-1 zege geboekt, MVC’19 was iets slagvaardiger dan de ploeg uit ’t Ven.

MVC’19 begon vol zelfvertrouwen aan het duel. Dat moest de Maasbreese ploeg doen zonder de geblesseerde Paul van den Kerkhof, Erik Schoof, Willem Holthuijsen en Bart Crienen. Desondanks koos trainer Tom van Bergen voor een offensieve variant, waarbij een basisplaats voor de 19-jarige Yannick Muysenberg was ingeruimd. MVC’19 begon voortvarend aan de wedstrijd en trok het initiatief direct naar zich toe. De ploeg leek al snel op voorsprong te komen, maar het afstandsschot van Frank Haenen werd door FCV-doelman Sem Heus over de lat getikt. Dit bleek uitstel van executie. In de 24e minuut was het namelijk raak. Een puike voorzet van Clim Moonen werd fraai verzilverd door Mike Peeters. Voor de rust moest Rodey Berben wegens een blessure vervangen worden door de pas 17-jarige debutant Juul Albers. FCV combineerde aardig, maar kon aanvallend geen vuist maken. Ook de Maasbreese ploeg kwam voor rust niet meer aan scoren toe.

Na de rust kreeg MVC’19 de betere kansen, maar in de afronding waren de Breetsen deze keer geen meester waardoor het spannend bleef. In de 81ste kwam MVC’19 op de verdiende 2-0. Joris Timmermans strafte een fout in de Venlose defensie genadeloos af. MVC’19 was na het doelpunt even onoplettend en nog geen minuut later scoorde FCV door invaller Gielke Huijs de 2-1. Hierdoor kwam FCV terug in de wedstrijd wat leidde tot een waar slotoffensief. Toch was MVC’19 door gevaarlijke uitvallen dichter bij de 3-1 dan FCV bij de 2-2. Ron van den Kerkhof en de na lang blessureleed weer speelfitte Daan Peters konden de kansen echter niet benutten. In de blessuretijd kreeg FCV nog een dikke kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist.

Iedereen was na afloop met elkaar eens. MVC’19 heeft deze sportieve wedstrijd verdiend gewonnen, maar verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zondag 17 november gaat MVC’19 op bezoek bij het sterke ongeslagen Liessel.