Verdiende eerste winst MVC’19

MVC’19 heeft de eerste winst van het nieuwe seizoen binnen. HBSV werd in Maasbree met 2-1 verslagen. Een hardwerkend MVC’19 verdiende de zege op basis van inzet, passie en beleving.

MVC’19 was zeer gemotiveerd. Vanaf de eerste minuut stond er een team op het veld, dat voor iedere bal wilde knokken en duels wilde winnen. Paul van den Kerkhof was weer in het hart van de Maasbreese defensie geposteerd, terwijl middenvelder Clim Moonen ook een pek in de defensie had gevonden. Op het middenveld maakte na een langdurige afwezigheid Django Peeters zijn comeback. Hij was een van de uitblinkers. Verder kon trainer Tom van Bergen ook weer beschikken over Rodey Berben.

In de 13e minuut kwam HBSV door Stan Keunen aan de leiding. MVC’19 wist goed met deze tegenslag om te gaan. Het leek wel of de ploeg extra energie uit deze tegenslag putte. MVC’19 joeg verbeten op de gelijkmaker. In de 30ste minuut veroverde Ron van den Kerkhof de bal na een fout in de HBSV verdediging en bracht vervolgens Rodey Berben in een scoringspositie. De opgekomen middenvelder scoorde bekwaam de verdiende gelijkmaker. MVC’19 speelde goed en bleef hard werken om op voorsprong te komen. In de blessuretijd van de boeiende eerste helft was het weer raak voor MVC’19. Joost Hesen zette de ploeg op voorsprong in de 47ste minuut. Een mooie opsteker net voor de rust.

Na rust wilde HBSV de gelijkmaker forceren, maar MVC’19 hield goed stand. MVC’19 had pech, dat in de 50e minuut Paul van den Kerkhof door een blessure moest uitvallen. Alleskunner Joost Hesen verhuisde van het middenveld naar de defensie. MVC’19 kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden, terwijl HBSV tevergeefs joeg op de gelijkmaker. Na 96 minuten mocht MVC’19 juichen. De zwaarbevochte eerste zege was een feit. MVC’19 heeft de laatste plaats verlaten en aansluiting met de onderste helft van de middenmoot.

Komende zondag ontvangt MVC’19 promovendus FCV in Maasbree. Een tweede zege op rij zou MVC’19 naar de middenmoot brengen. MVC’19 liet tegen HBSV zien, dat de ploeg het voetballen niet verleerd heeft.

Auteur: Mat Nellen