Karakterploeg FCV klopt zwak MVC’19

MAASBREE – Een slagvaardig FCV heeft een  zwak MVC’19 afgetroefd.  De ploeg uit de Venlose buurtschap ’t Ven beschikte over meer duelkracht, speelde met meer passie en benutte efficiënt haar kansen. De 5-2 zege van de gasten was verdiend, maar qua hoogte iets geflatteerd. MVC’19 had een complete off-day.

In de beginfase hielden de beide ploegen elkaar goed in evenwicht, al waren de Venlose gasten veel feller. Zij wonnen de meeste persoonlijke duels en kregen op het  middenveld en in de aanval te veel ruimte. De mandekking aan Maasbreese zijde was bedroevend. Het leek erop, dat MVC’19 aan een vervroegde winterslaap was begonnen. MVC’19 kreeg de eerste kans in de 15e minuut. Django Peeters speelde zich mooi vrij, maar zijn schot ging rakelings naast het Venlose doel. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Van de rechterflank kon een  FCV-speler fraai voorzetten en Stan Theelen kon te gemakkelijk de 0-1 scoren. MVC’’19 kon in die fase nog enkele mooie aanvallen opzetten. Een vrije trap van Daan Peters bereikte in de 25e minuut Ron van den Kerkhof, die de gelijkmaker kon scoren. MVC’19 werd  in de daaropvolgende fase een penalty onthouden, toen Ron Van den Kerkhof  in het strafschopgebied met een duidelijke ippon (beenveeg red.) werd onderuitgehaald.  Scheidsrechter Bloemen negeerde de Maasbreese smeekbedes.

Django Peeters in fel duel gewikkeld. Zorgen MVC’19 nemen toe. Foto: Math Geurts Fotografie.

Er sloop meer onzekerheid in het Maasbreese spel. Het leek of de Maasbreese ploeg met een onzichtbare handrem speelde. FCV dat voor iedere meter knokte, rook bloed. Na een onnodig weggegeven corner ontstond in het Maasbreese doelgebied een echte scrimmage. Funs van Rensen werkte een afvallende bal tegen het Maasbreese net: 1-2.  Na de  pauze  scoorde FCV vanuit randje-buitenspelpositie de 1-3. Trainer Erik van Rooij ging va banque spelen. Clim Moonen werd vierde aanvaller. In de 68e minuut gaf Ron van den Kerkhof Clim Moonen de gelegenheid om de 2-3 te scoren. MVC’19 joeg wel op de gelijkmaker, maar  Toon Kraus van  FCV scoorde  uit een onterecht gegeven strafschop 2-4, hiermee was de wedstrijd beslist. MVC bleef achter de feiten aanrennen. Stan Theelen zorgde voor de eindscore van 2-5 door  zijn hattrick te voltooien.

MVC’19 moet  de hand in eigen boezem steken. Deze nederlaag kan de ploeg niet ophangen aan scheidsrechterlijke dwalingen of twijfelachtige buitenspelgevallen, maar de prestatie was ondermaats. Waar is de ploeg gebleven , die als sterk collectief Merefeldia wist te kloppen en goed voetbalde tegen Helmondia? Komende zondag moet MVC’19 op bezoek bij de sterke promovendus Ysselsteyn. MVC’19 zal dan uit ander vaatje moeten tappen om uit de degradatiezone te  komen.