Vrijwilliger van het jaar

Het is nu exact een week geleden dat ik de titel “vrijwilliger van het jaar bij MVC’19” kreeg toebedeeld. Ik ga er nog niet gebukt onder en tot nu toe is het geen zware last op mijn schouders. Ik merk wel dat het me meer doet dan dat ik van tevoren gedacht had, immers ik ben niet zo van de onderscheidingen e.d.. Je doet het nooit alleen doet en waar je iemand een titel toebedeelt vergeet je anderen die het wellicht net zo goed verdienen.

MVC is (net als KVW Maasbree overigens waarbij ik al sinds de middelbare school jaarlijks vrijwilliger ben) me met de paplepel ingegoten. Daar het voetbalveld de achtertuin was van ons huis aan de Westeringlaan, was ik vroeger al vele uren op het sportpark (toen nog) “’t Meuleveld”. Ik ben er van overtuigd dat ik toen ook al als kind vrijwilligerswerk heb verricht; al is het de terreinknecht meehelpen. Een sport kiezen was dan ook niet zo moeilijk…voetbal startend bij de E-tjes. En nog steeds bij de veteranen …..al staat het nu even op een laag pitje i.v.m. slijtage in de onderrug. (Doordat ik een half jaartje geen lid ben geweest hoop ik overigens in 2024 voor de 2de keer mijn 25-jarig MVC-lidmaatschap te vieren.)

Uit de oude doos (F-kamp 2013)

Toen ik van de A1 naar de senioren ging, werd ik automatisch vrijwilliger en sindsdien heb ik vele vrijwilligerswerkzaamheden verricht: jeugdleider van de mini’s tot de A2 en vele teams er tussen, redactielid Meulekrentje, scheidsrechter jeugd/dames/senioren, vrijwilligerscoördinator top D-toernooi, organisatie MVC-quiz, bestuurslid jeugdcommissie en sinds anderhalf jaar voorzitter jeugdcommissie. Misschien ben ik nog wel iets vergeten

MVC is mijn hobby en dat ik dan wellicht iets meer stappen doe dan anderen ..dat doet geen pijn. Ik ben er van overtuigd dat ik vrijwilliger ben omdat ik het leuk vind om te zorgen dat de jeugd van MVC met plezier elke week kan voetballen. Echter ik ben er ook van overtuigd dat we samen (spelers, leiders, ouders en supporters) onze schouders er onder moeten zeggen om het peil van MVC te houden waar we nu zijn. Dat we nooit teveel vrijwilligers hebben, vandaar ook mijn open brief aan ouders eerder dit jaar.

Ik wil deze titel graag delen met al die vrijwilligers die hun spaarzame uren besteden aan de jeugd van Maasbree, maar ook aan al die andere onbetaalbare krachten die achter de schermen zorgen dat MVC leeft en het sportpark er dagelijks als een pareltje bij ligt. We kunnen trots zijn op ons MVC. En delen met mijn gezin, want zij zorgt er immers voor dat ik zoveel tijd aan mijn hobby kan besteden.

Dank voor al die felicitaties die ik kreeg van spelers, ouders en supporters van MVC, maar ook van familie, vrienden, plaatsgenoten en collega’s. Dank aan degene/-n die me voorgedragen heeft/hebben voor vrijwilliger van het jaar!

Waardering  krijgen is leuk…..ik zal er aan denken om ze ook aan anderen te geven!

Paul Cox

 

Leave a Reply