Kleine overwinning MVC ’19 in Haelen

Derdeklasser C koploper MVC’19 uit Maasbree heeft zondag 20 februari in Haelen een kostbare en verdiende 2-0 zege behaald op Haelen.

MVC’19 begon goed aan de wedstrijd. De eerste Maasbreese aanval in de 5e minuut was al raak. Een goede pas van Yannick Muijsenberg werd fraai afgewerkt door Marco Daniëls. Haelen kreeg ook kansen, maar de Maasbreese keeper Tim van Renselaar was deze middag niet te passeren, al moest hij attent blijven op de verraderlijke wind. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen. De ruststand was met 1-0 voor MVC’19.

In de 2e helft was de eerste kans voor Paul van den Kerkhof in de 54e minuut, maar hij had geen geluk in de afwerking. Trainer Tom van Bergen van de Maasbreese ploeg verving twee aanvallers. Daan Peters en Mike Peeters zochten de warme kleedkamer op en werden vervangen door Joris Timmermans en Rob  Custers. In de 66e minuut was Joris Timmermans op weg naar het doel, maar hij werd neergehaald door een Haelense verdediger. Waar rood op zijn plaats was geweest ontsnapte de Haelense speler met een gele kaart. In de 72e stuitte Joris Timmermans op de keeper van de thuisclub. Van afstel komt geen afstel, want in de 89e minuut besliste Joris Timmermans de wedstrijd voor MVC’19 door met een mooie kapbeweging de keeper op het verkeerde been te zetten.

MVC’19 won verdiend met 2-0 op een zwaar bespeelbaar veld. Het was geen goede wedstrijd, maar de winst telt. Komende zondag 27 februari om 14.30 uur speelt de hernieuwd koploper MVC’19 thuis tegen Merefeldia. Het aanvalstijdstip kan misschien gewijzigd worden door de Vastelaovend.  Hou dus www.mvc19.nl in de gaten.