SC Irene klopt MVC’19

Derde klasse C koploper MVC’19 uit Maasbree heeft zondag 13 februari in Tegelen de eerste competitienederlaag geleden. SC Irene versloeg MVC’19 met 2-1 en greep tegelijkertijd de eerste periodetitel.

MVC’19 begon goed aan de wedstrijd en na 11 minuten werd een mooie pass van Daan Peters goed afgewerkt door Marco Daniëls. De Maasbreese ploeg had voor de rust de wind mee. Na het doelpunt van MVC’19 nam SC Irene het initiatief. MVC’19 doelman Tim van Renselaar stond een puike partij te keepen en kon tot de 36e minuut een Tegels doelpunt voorkomen. Sven Denessen scoorde de verdiende Tegelse gelijkmaker. In de slotminuut van de eerste helft werd het bijna 2-1 voor SC Irene. Het leek dat Tim van Renselaar de bal achter de lijn had gestopt, maar de scheidsrechter kon het niet goed beoordelen.

Na de pauze was de Tegelse ploeg dominant. In de 57e minuut kreeg de thuisclub een penalty die verzilverd werd door Imo Selen. Trainer Tom van Bergen bracht Clim Moonen, Joris Timmermans en Mike Peeters vervolgens in het veld. SC Irene speelde de wedstrijd echter professioneel uit. Vanaf de 75e minuut werd het grimmiger en werd het in de slotfase nog even spannend. Marco Daniëls en Mike Peeters kregen nog kansen op de gelijkmaker en SC Irene kreeg ook nog kansen, maar Tim van Renselaar liet geen Tegelse treffers meer toe. SC Irene heeft op basis van de 2e helft verdiend gewonnen.

MVC’19 heeft de eerste slag verloren, maar blijft in de kampionsrace. Zondag 20 februari gaat MVC’19 op bezoek bij hekkensluiter Haelen. MVC’19 mag deze ploeg niet onderschatten en alleen een overwinning telt.

Auteur: Mat Nellen