Verbeteren toegankelijkheid kleedlokalen. Aanleg nieuwe trap.

De toegang naar onze kleedlokalen is via trappen geregeld. Deze trappen staan al geruime tijd ter discussie. De trappen zijn vrij steil en niet zo handig voor alle gebruikers bij MVC, sterker nog ze vormen voor meerdere doelgroepen een behoorlijk obstakel. De hoogste tijd dat de vereniging hiermee aan de slag gaat !

Met name onze gehandicapte sporters en hun bezoekers ervaren deze trappen als erg lastig en gevaarlijk. Spelers die weifelend bij de trappen staan voor dat ze heel voorzichtig aan de afdaling of opgang beginnen. En komt er hun dan een andere speler tegemoet dan wordt er gewacht tot dat de trap helemaal vrij is. Het lopen op voetbalschoenen maakt het daarbij voor de gehandicapten ook niet gemakkelijker!

De initiatiefgroep heeft met de begeleiding van deze doelgroep contact gezocht en zijn samen gekomen tot de een duurzame verbetering: EEN LUIE TRAP.

Een trap met brede treden (50 cm ipv 20 cm) en de treden zijn minder hoog als nu het geval is (12-15 cm ipv 18 cm nu).ย  De trap wordt 3 meter breed met leuningen aan de zijkanten en een extra leuning in het midden. Hierdoor ontstaat er ook een aparte op- en afgang.

Wij denken met deze aanpassing een goede stap te maken voor de toegankelijkheid van met name onze gehandicapte sporters terwijl daarnaast ook onze jongste jeugdspelers hier heel blij mee zullen zijn.

De start van de uitvoering is voorlopig gepland in week 10 en 11. Uitvoering door Van den Broek Hoveniersbedrijf.

Het project wordt mogelijk gemaakt met medewerking (sponsoring) van:

Gemeente Peel en Maas, Windpark Egchelse Heide, Hoveniersbedrijf Van den Broek, Hermans Loonbedrijf, Fonds Gehandicaptensport.

 

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Leave a Reply