MVC’19 hard onderuit bij de koploper

Auteur: Theo Tielen

HELMONDMVC’19 heeft bij koploper Mierlo-hout een fikse nederlaag opgelopen. Na 90 minuten stond de score op 6-0 en dat was niet eens geflatteerd. Na 5 opeenvolgende competitieoverwinningen was dit sinds lange tijd weer een nederlaag voor de mannen van trainer Erik Van Rooij.

Na 7 minuten was het al raak voor de thuisploeg toen Thom Meeuwsen van dichtbij vanuit randje buitenspel de 1-0 binnenschoot. Toch kon MVC’19  het eerste half uur  Mierlohout nog redelijk bijbenen maar verder dan een enkel speldenprikje kwamen de roodwitten niet. Toen Mierlohout in de 37e minuut op 2-0 kwam door een makkelijk gegeven strafschop die werd verzilverd door Danny Van Hout, was het verzet van MVC’19 eigenlijk al gebroken. Mierlohout bleef echter fanatiek jagen op nog meer goals en dat werden er uiteindelijk 6. De gastheren konden duidelijk beter uit de voeten op hun eigen kunstgras en combineerden er lustig op los. MVC’19  werd door de toekomstige kampioen  op voetbaltechnisch gebied maar ook op felheid en alertheid vaak afgetroefd. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten.

Op zondag 18 februari volgt een kans op eerherstel thuis tegen HBSV.