MVC Quiz: Ook een traditie kan veranderen.

Vrijdagavond 30 december werd de jaarlijkse MVC-Quiz georganiseerd. Deze quiz staat al jaren garant voor een leuke avond. Inmiddels een echte traditie binnen MVC’19. Maar, zoals met zoveel tradities. is de vraag ieder jaar of je op dezelfde wijze moet doorgaan of dat er toch iets aan de traditie veranderd moet worden. De organisatie koos voor het laatste, en dat beviel de deelnemers erg goed.

Korte quizrondes werden gecombineerd met pauzes, zodat er wat meer gelegenheid was om na te praten over de vragen en gezellig bij te praten. De altijd lastige reken- en puzzelronde was vervallen. Tussendoor waren er evengoed nog wel wat lastige puzzelvragen, maar dit was beperkt. De vragen waren best pittig, maat toch ook wel weer goed te doen. En mocht je het antwoord niet juist hebben, had je toch vaak het bekende “och-ja-natuurlijk-gevoel” bij het horen van het juiste antwoord.

Na een eerste 2016-ronde volgde een ronde waarin de kennis over het EK voetbal werd getest. Weet jij nog welke landen er in de groep bij Engeland zaten, of tegen wie Polen de achtste finale speelde? In deze ronde werd het eerste onderscheid in de stand al gemaakt.

Daarna volgde een ronde op basis van foto’s van (zogenaamd) bekende wereldburgers. Opnieuw lastig en de schifting in de stand werd al duidelijker. Een vragenronde over de olympische spelen was de volgende horde. Hoe heet die bokster ook al weer die voor Nederland zilver behaalde? Een algemene vragenronde sloot het koppeldeel van de avond af.

Het vervolg was enerzijds een losers-wandeling van 9 koppels naar de bar en anderzijds het startsein voor de individuele vragenronde voor de 16 deelnemers van de bovenste 8 koppels. Uiteindelijk eindigde het koppel Joey Sonnemans en James Egan op de eerste plaats bij de koppels. Joey won ook nog het individuele klassement.

Kortom een zeer geslaagde avond. Wij bedanken de organisatie, de jury en het barpersoneel voor hun inzet. De keuze om de quiz wat toegankelijker te maken voor een breder publiek, heeft erg goed uitgepakt. Volgend jaar gaan we zeker verder met deze mooi traditie en hopen dat we de 17 koppels dan weer kunnen uitbreiden naar het maximale aantal van 25!

Leave a Reply