MVC’19 1 – Sportclub Irene 1 3 – 2

Maasbree. 24 april 2016

MVC’19 klopt concurrent SC Irene

In een spannende wedstrijd heeft MVC’19 verdiend met 3-2  van concurrent SC Irene gewonnen. MVC’19 klimt door deze cruciale overwinning naar de 4e plaats, die aan het einde van het seizoen recht kan geven om het spelen van promotiewedstrijden, aangezien Oranje Zwart en Sparta’18 al een periodetitel hebben en koploper IVO aan de leiding gaat in de 3e periode.

160424-mvc19-Irene-026

Middenvelder Django Peeters was een van de Maasbreese uitblinkers.

MVC’19 had de beste start in Maasbree. Door goed druk te zetten wist de Maasbreese ploeg de niet imponerende gastenverdediging te overbluffen. Dat leverde MVC’19 enkele kansen op. In de 15e minuut werd een onreglementaire actie tegen Rob Custers afgestraft. Marco Daniëls nam de vrije trap perfect en topscorer Ron van den Kerkhof verzilverde  die voorzet met het hoofd: 1-0. MVC’19 bleef aanvallend voetballen, maar ook SC Irene drong regelmatig het hechte Maasbreese defensieblok binnen. De jeugdige keeper Sander van de Broeke stond zijn mannetje en werd goed ondersteund door de goed  spelende defensie met Paul van den Kerkhof in een hoofdrol. SC Irene werd in de eerste helft  alleen gevaarlijk uit vrije trappen en corners.  Hoewel zich  nog  diverse hachelijke zaken voor beide doelen voordeden, ging de rust met 1-0 in.

160424-mvc19-Irene-018

MVC’19 –aanvaller Rob Custers was kwelgeest voor SC Irene-verdedigers.

Na de pauze begon SC Irene furieus. MVC’19 werd op eigene helft vastgezet. In de 61e minuut werd een fraai genomen vrije trap in eerste en tweede instantie goed gepareerd door MVC’19  doelman Sander van de Broeke, maar uiteindelijk kon Casper Vermeulen het beslissende tikje geven 1-1. MVC’19 herpakte zich snel. Beide ploegen gingen voor de volle winst. Centrumverdediger Paul van den Kerkhof stond bij een goed genomen corner van Marco Daniëls op de juiste plek om de 2-1 te scoren in de 69e minuut. MVC’19 wilde snel doordrukken naar de  3-1. De 19-jarige middenvelder Django Peeters bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de derde treffer in de 75e minuut. Ron van den Kerkhof had met een kopbal Django Peeters in schietpositie gebracht. SC Irene kon pas in de 88e  minuut door invaller Rick Görges de aansluitingstreffer scoren. Wat de Tegelse ploeg ook probeerde de gelijkmaker viel niet meer in blessuretijd.  MVC’19 verdiende de zege.

Komende zondag 1 mei  gaat MVC’19  op bezoek bij kampioenskandidaat Sparta’18. In Maasbree won de Sevenumse ploeg met  3-2 van MVC’19. Op de Dag van de Arbeid wil MVC’19 proberen revanche te nemen voor die nederlaag.