Sparta’18 1 – MVC’19 1 1 – 2

Sevenum, 1 Mei 2016

Beter MVC’19 blijft Sparta’18 de baas

MVC’19 ontpopt zich als reuzendoder in de 3e klasse C. Na Oranje Zwart werd nu een andere kampioenskandidaat Sparta’18 van de kampioensillusies beroofd. Op het fraaie kunstgrasveld in Sevenum behaalde MVC’19 een verdiende 2-1 zege.

Sparta’18 speelt een Sevenumse variant van het kick and rushvoetbal. MVC’19 staat bekend  om met technisch voetbal en snelheid tot succes te komen. Twee voetbalstijlen die met elkaar botsen. Zeker als op het scherpst van de snede en met veel passie en emotie gevoetbald wordt. Dat levert een boeiend voetbalgevecht op, dat door een beter MVC’19 in haar voordeel beslecht werd. MVC’19 had haar huiswerk goed gedaan. De Sevenumse buitenspelers lagen aan de ketting bij Erik Schoof en Frank Haenen, terwijl in het centrum van de defensie Luc van den Kerkhof en Paul van den Kerkhof gemakkelijk overeind bleven. De Sevenumse spelmaker Pim Nellen dolf het onderspit tegen het sterke Maasbreese middenvelderscollectief. De MVC’19 aanvallers  bezorgden de Sevenumse verdedigers overuren.

160501-sparta-mvc19-033

MVC’19-speler Paul van de Kerkhof (midden) ruimt acrobatisch op.

Toch kwam Sparta’18 in de 20e minuut op voorsprong. Een min of meer omstreden vrije trap werd fraai verzilverd door Danny Vullings. Keeper Niek Hendriks was kansloos, maar verder kweet de invaller-keeper zich goed van zijn taak.  De eerste klap van Sparta’18 was  geen daalder waard, toen MVC’19 al heel snel na de rust de achterstand omboog in een voorsprong. In de 49e minuut glipten Marco Daniëls en Ron van den Kerkhof slim door de Sevenumse defensie. Alleen voor de keeper faalt Ron van de Kerkhof zelden. Marco Daniëls  bekroonde zijn goede wedstrijd door in de 52e minuut drie Sevenumse spelers inclusief de keeper het bos in te sturen en  fraai te scoren.

160501-sparta-mvc19-004

MVC’19- speler Marco Daniëls: uitblinker en pechvogel.

Vervolgens volgde een ongeorganiseerde stormloop van de thuisclub op het Maasbreese doel, maar daardoor kreeg MVC’19  door snelle uitvallen de kans om Sparta’18 de genadeslag te geven. Vooral Rob Custers had pech in de afwerking.  MVC’19 bleef met inzet moeiteloos overeind. Enig smetje was de tweede gele kaart die Marco Daniëls 10 minuten voor tijd na een  onschuldige botsing met de Sevenumse keeper kreeg. Ook met tien man consolideerde MVC’19 de voorsprong. Door deze verdiende zege blijft MVC’19 in de race voor een plek in de nacompetitie.

Zondag 8 mei gaat MVC’19 op bezoek bij het reeds gedegradeerde VOS.  MVC’19 zal VOS niet onderschatten., want thuis werd slechts moeizaam met 1-0 van VOS gewonnen.