vvVOS 1 – MVC’19 1 0 – 9

Venlo, 8 mei 2016

MVC’19 in nacompetitie

MVC’19 heeft zich geplaatst voor de nacompetitie naar de 2e klasse. Het arme VOS werd in Venlo met 9-0 verslagen. Vooral in de tweede helft scoorde MVC’19 aan de lopende band. Middenvelder Django Peeters nam vier doelpunten voor zijn rekening.

Bij MVC’19 ontbraken door blessures Erik Schoof, Joris Timmermans, Willem Holthuijsen en Sjors Lintjens, terwijl Marco Daniëls geschorst was. Hierdoor mocht jeugdspeler Jaap Bruijnen debuteren in de basis. In de beginfase kon de dapper strijdende Venlonaren nog gelijke tred houden met een slordig spelend MVC’19. De Maasbreese ploeg moest nog warm draaien. Buiten een schot van de weer uitblinkende Django Peeters tegen de onderkant van de lat in de 11e minuut viel er in de eerste dertig minuten weinig te genieten. In de 35e minuut brak Rob Custers de ban. Zijn schot was te machtig voor de 40-jarige keeper Marc van den Hoogen. Dat was een van de laatste acties van Rob Custers, die geblesseerd uitviel. Jeugdspeler Bart Houben verving hem verdienstelijk. Vlak voor rust scoorde Django Peeters.

160508-mvc19-vos-002

Verfrissend debuut van jeugdige Jaap Bruijnen in MVC’19

Na de pauze was er sprake van eenrichtingsverkeer richting VOS-doel. MVC’19 verhoogde het speeltempo.  De conditioneel zwakke tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd. In een tijdsbestek van elf minuten nam MVC’19 met vier treffers ruim afstand van VOS. Django Peeters en topscorer Ron van den Kerkhof scoorden beiden twee maal tussen 55e en 66e minuut. MVC’19 combineerde naar hartenlust. Het verzet van de vermoeide Venlonaren was gebroken. Jaap Bruijnen werd nog vervangen door jeugdspeler Ian Boots,  terwijl Sander van de Broeke in de slotfase de plek van keeper Niek Hendriks innam.

160508-mvc19-vos-016

MVC’19-speler Luc van den Kerkhof maakte een gedreven indruk.

MVC’19 verzuimde in de slotfase de dubbele cijfers te halen. Door doelpunten van Joost Hesen en Bart Crienen voerde MVC’19 de score op. In de 88e minuut was het slotakkoord voor Django Peeters, die met zijn vierde doelpunt de eindstand van 9-0 op het scorebord. MVC’19 mag zich op gaan maken voor promotiewedstrijden naar de 2e klasse. Dat toetje is een mooie beloning voor een goed seizoen.

Pinkstermaandag 16 mei ontvangt MVC’19 naaste buur Baarlo. Een mooi slotaffiche. Een derby, die altijd bol staat van spanning.