Oranje Zwart 1 – MVC’19 1 2 – 3

Helmond, 10 april 2016

Imponerend MVC’19 maakt indruk in Helmond

MVC’19 heeft in Helmond voor een voetbalstunt gezorgd. Door een  verdiende 3-2 overwinning  maakte MVC’19 een einde aan het 2 jaar bestaande ongeslagen record van Oranje Zwart in thuiswedstrijden. Beide ploegen schotelden het publiek een spannende, sportieve en spectaculaire wedstrijd voor met fraai voetbal en vele hachelijke momenten voor beide doelen.

Vanaf de eerste minuut liet MVC’19 zien, dat de ploeg maar voor een intentie naar Helmond was gekomen: winnen. Oranje Zwart werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. De Helmondse balgoochelaars Amos Letwory en Abdelouamap Yahia lagen merendeels aan de ketting bij de sterk spelende Maasbreese defensie en de opofferingsgezinde middenvelders. Onder de bezielende leiding van de uitblinkende Marco Daniëls legde MVC’19 in de eerste dertig minuten de zwakke punten bloot.

160410-oranjezwart-mvc19-005

Uitblinker Marco Daniëls (rechts)troeft andermaal Oranje Zwart -speler Johan van Lierop (links) af.

In de 14e minuut zette Marco Daniëls Rob Custers in riante scoringspositie. Rob Custers liet de talrijke Maasbreese aanhang voor het eerst juichen. Tussen de 22e en 26e minuut leek MVC’19 de wedstrijd op slot te gooien. Eerst kopte Ron van den Kerkhof de 0-2 binnen, waarna Bart Crienen met een bijzonder mooi doelpunt de score op 0-3 zette. Het pleitte voor Oranje Zwart, dat met sportief spel bleef knokken voor een goed resultaat. Voor de rust kon Oranje Zwart aanvallend geen  vuist  maken. De trainersstaf bracht vervolgens Christiaan van Veen en Sharif Lopez Garrido in. Dat waren echte versterkingen.

Na de pauze probeerde Oranje Zwart snel een tegentreffer te scoren. MVC’19 kreeg bij uitvallen de kansen om Oranje Zwart  de genadeklap te geven. Joost  Hesen knalde de bal na een mooie combinatie met Marco Daniëls en Ron van den Kerkhof tegen de lat. In de 70e minuut viel MVC’19 doelman Sjors Lintjens uit  met een op het oog ernstige knieblessure. De 18-jarige Sander van den Broeke kon zich voorbereiden op een zwaar beleg door Oranje Zwart. Na een terecht afgekeurd doelpunt (buitenspel) kwam Oranje Zwart tussen de 71e en 77e minuut door doelpunten van Amos Letwory en Christiaan van Veen terug tot 2-3.

160410-oranjezwart-mvc19-020

Paul vanden Kerkhof (rechts) was een rots in de branding. Hier in een verbeten duel gewikkeld met Oranje Zwart -speler Amos Letwory.

In de slotminuten ging de Oranje Zwartstorm liggen en kreeg MVC’19 nog kansen de voorsprong te vergroten.  Toen scheidsrechter Cornelissen, die de kaarten op zak hield, na enkele minuten blessuretijd affloot, was ieders conclusie dat MVC’19 de verdiende winnaar was en publiek had kunnen genieten van een mooie pot voetbal. Complimenten aan beide teams en het neutrale arbitrale trio. MVC’19 speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Komende zondag is MVC’19vrij.