MVC’19 bekert moeiteloos verder

Zoals verwacht heeft derde klasser MVC’19  de derde bekerronde gehaald. Het krachtsverschil tussen de Maasbreese ploeg en hekkensluiter Stevensweert uit de 4e klasse D was te groot. De 4-1 zege spreekt voor zich.

MVC’19 trainer Joe Wijnen had enkele vaste krachten met pijntjes rust gegeven. MVC’19 zette de gasten vanaf de eerste minuut vast op eigen helft. De Maasbreese ploeg kreeg dotten van kansen. Voor het doel va keeper Ralph Craemers speelde zich aan de lopende band hachelijke momenten voor. De gasten moesten het hebben van schaarse uitvallen, waarbij de behendige spits Tim Cuijpers een belangrijke rol vervulde. De jeugdige MVC’19 keeper Sander van den Broeke stond goed en geconcentreerd te keepen.

231016-mvc-stevensweert-012

MVC’19 middenvelder Joost Hesen stond verdedigend en aanvallend zijn mannetje. (Foto: Math Geurts Fotografie)

In een mindere fase van MVC’19 leek Stevensweert  onverwacht op voorsprong te komen, maar de treffer werd door scheidsrechter Vereijken uit Aarle- Rixtel afgekeurd wegens buitenspel. MVC’19 schakelde een tandje bij. Met een subtiele voetbeweging zette Ron van den Kerkhof middenvelder Joost Hesen vrij voor de keeper . De 1-0 voorsprong in de 25e minuut was een wake-upcall. Het slotoffensief van MVC’19 leidde in de 40e minuut tot de 2 -0. Rob Custers slalomde door de gastendefensie en scoorde zeer fraai. Met deze 2-0 voorsprong voor MVC’19 gingen beide ploegen rusten.

Joris Timmermans zette MVC’19 in de 50e minuut op 3-0. Daarmee gooide hij de wedstrijd op slot. Trainer Joe Wijnen haalde enkele vaste krachten uit het veld en liet onder meer de 18-jarige jeugdspeler Rodey Berben debuteren. Stevensweert kreeg in 62e minuut een terechte strafschop, die Tim Cuijpers benutte. Het slotakkoord kwam van Joris Timmermans. Hij verschalkte voor de 4e maal de Stevensweert keeper Ralph Craemers . De 4-1 overwinning was een feit. MVC’19 bekert verder.

231016-mvc-stevensweert-017

Joris Timmermans kopt, belaagd door 3 tegenstanders, de bevrijdende 3 – 0 in. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Zondag 30 oktober gaat MVC’19 op bezoek bij Haelen. Bij winst kan MVC’19 goede zaken doen op de ranglijst, maar de debuterende Haelense ploeg geeft zich niet zomaar gewonnen.