MVC’19 in slotfase onderuit in Haelen

MVC’19 is in de slotfase kopje onder gegaan tegen een opportunistisch  spelend Haelen. De met veel inzet spelende ploeg van trainer Patrick Wolters won op basis van haar spel in de tweede helft verdiend met 3-1.

Nadat Marco Daniëls al eerder had moeten afhaken door een hardnekkige blessure, zag MVC’19 tijdens de warming-up keeper Tim van Renselaar afhaken met een handblessure. Jeugdkeeper Sander van de Broeke verving Tim van Renselaar. Hij stond goed te keepen en voorkwam met enkele fraaie reddingen Haelense doelpunten. MVC’19 kwam goed uit de startblokken. MVC’19 probeerde via de snelle buitenspelers Joris Timmermans en Rob Custers spits  Ron van den Kerkhof in stelling te brengen, terwijl Daan Peters vanuit het middenveld de spitsen van munitie voorzag.  In defensief opzicht vochten Lano Engels en Clim Moonen boeiende duels uit met twee snelle Haelense vleugelaanvallers.

MVC’19 kwam in de 21e minuut verdiend op voorsprong, toen een snel genomen vrije trap Ron  van den Kerkhof bereikte. Tegen zijn keihard schot was Haelenkeeper Joey Cuijpers kansloos. Haelen kon in die fase nog niet hun geliefde spelletje spelen. MVC’19 kwam vlak voor rust bijna op 2-0, maar het goede schot van Daan Peters werd gekeerd door de Haelense keeper. Toch liet Haelen bij vlagen zien, dat de jeugdige ploeg kan voetballen.  Met de 1-0 voorsprong ging MVC’19 de rust in.

301016-haelen-mvc-018

Daan Peters kon Maasbreese nederlaag in Haelen niet voorkomen. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Haelen kwam na rust furieus uit de kleedkamer. Vanaf de 46e minuut werd MVC’19 onder druk gezet. Met veel inzet, duel – en daadkracht joeg de Haelense ploeg op de gelijkmaker. Al  In de 48e minuut werd bij een onoverzichtelijke situatie voor het Maasbreese doel de bal door een  Maasbreese verdediger   voor de voeten gelegd van Ken Gommans, die vanaf 2 meter de 1-1 gelijkmaker scoorde. Haelen bleef drukken, won de slag op het middenveld en hield MVC’19 onder druk. Dankzij  goed keeperswerk van Sander van den Broeke bleef MVC’19 overeind. In de slotfase kreeg MVC’19 nog wat kansen, maar ook de enthousiaste thuisploeg bleef op zoek naar de overwinning.  Nadat in de 82e minuut Ron van den Kerkhof net naast had gekopt, verloor MVC19 een cruciaal duel op het middenveld. De daarop volgende aanval werd door  Ruud Eikenboom afgerond, waardoor Haelen op 2-1 kwam. Het verzet van MVC’19  was gebroken. De 3-1 van Ken Gommans in de blessuretijd was de absolute genadeklap. Haelen klom naar de 4e plaats, terwijl MVC’19 op de 11e plaats blijft staan.

MVC’19 moet zondag 6 november op bezoek bij Excellent in Oploo. Daar mag niet verloren  worden.