Efficiënt Excellent klopt MVC’19

Excellent heeft in Oploo efficiënt haar kansen benut. De met veel inzet spelende thuisclub won met 2-0. MVC’19 streed vooral na rust voor een goed resultaat, maar aanvallend konden de mannen van trainer Joe Wijnen geen vuist  maken.

Vanaf de eerste minuut werd voor iedere meter gestreden op het zwaar bespeelbare veld. Fysiek werd er veel gevraagd van de 22 spelers, De goed leidende scheidsrechter R. Kerkhof liet de ploegen voetballen. De defensies lieten nauwelijks steken vallen. Kansen voor rust waren op een hand te tellen. Het meeste gevaar kwam uit standaardsituaties. Nadat Jaap Bruijnen op de lijn nog redding had kunnen brengen, sloeg Excellent in de 26 e minuut toe. Een corner kwam bij de tweede paal terecht en werd fraai ingekopt door de 19-jarige Frans Cuppen.

jaapbruijnen

Jaap Bruijnen speelde een sterke partij op het middenveld. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Beide ploegen waren na rust ook aan elkaar gewaagd. Excellent liet MVC’19 het spel maken en speelde verdedigend compact. Ron van den Kerkhof lag aan de ketting bij de voorstopper. Echte kansen kreeg MVC’19  ook na rust niet. De wil om te winnen was er wel, maar de hechte Excellent-verdediging gaf geen krimp. Bij een van de  uitvallen sloeg de thuisclub toe. Rick van Koulil mocht de trekker in de 76e minuut overhalen. MVC’19 was verslagen.

Komende zondag 13 november komt het laag geklasseerde Liessel op bezoek. Het is te hopen dat MVC’19 dan weer kan beschikken over een reeks geblesseerde spelers, die op de weg terug zijn. MVC’19 moet op jacht gaan naar de derde driepunter van dit seizoen.

Auteur: Mat Nellen