MVC’19 verspeelt zege  in slotfase

MVC’19 leek een kwartier voor tijd op rozen te zitten, toen Rob Custers de derde treffer voor de thuisclub scoorde, maar de 3-1 voorsprong ging in het slotkwartier verloren. De stugge voor elke meter strijdende ploeg uit Liessel werd de morele winnaar van dit voetbalgevecht door in de 86e minuut de 3-3 te maken

MVC’19 kon weer beschikken over Marco Daniëls en dat kwam het spel van de thuisclub ten goede. In de beginfase schiep MVC’19 zich veel goede kansen, maar de ervaren doelman Tim Ubbens voorkwam dat MVC’19 snel op voorsprong kwam. De Liesselse ploeg verstopte zich niet. De boomlange bewegelijke spits Luuk Engels bezorgde de MVC’19 -ers vele hoofdbrekens, terwijl Joris en Jop van den Heuvel  over de flanken gevaarlijk waren. De opkomende vleugelverdedigers van de gasten dwongen de MVC’19 aanvallers vaak om hun middenveld bij te staan. De tactiek van Liessel  was: MVC’19 niet aan voetballen te laten komen. Daar slaagden de gasten redelijk in. Toch  kon Liessel niet voorkomen dat MVC’19 vlak voor rust op voorsprong kwam. Een mooie 1-2 combinatie tussen routinier Rick Haenen en aanvoerder Ron van den Kerkhof leverde een treffer van Rick Haenen op.

131116-mvc-liessel-010

Rick Haenen opende de score voor MVC’19. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Liessel wilde direct na rust de achterstand wegwerken. Dat lukte ook, toen de 18-jarige Joris van den Heuvel, na een steekpass vanuit het middenveld vrij voor doelman Sander van den Broeke verscheen en in de 49e minuut de 1-1 scoorde.  MVC’19 rechtte de rug. In de 61e minuut kwam MVC19 weer op voorsprong. Een goed genomen vrije trap van Marco Daniëls kwam voor de voeten van topscorer Ron van den Kerkhof. Hij wist de bal in 2 instanties in het Liesselse doel te werken. MVC’19 ging jagen op een derde treffer, terwijl Liessel de strijd niet opgaf. In de 74e minuut wist Marco Daniëls met een subtiele steekbal Rob Custers vrij voor Liessel-keeper Ubbens te zetten. De Maasbreese vleugelspits liet Liessel keeper Ubbens voor de derde maal vissen.

Marco Daniëls moest uit voorzorg vroegtijdig gewisseld worden. Liessel perste er nog een slotoffensief uit. In de 80e minuut schreef Joris van den Heuvel vanuit buitenspelpositie de 3-2 op zijn naam, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. MVC’19 werd nog verder teruggedrongen. De Brabantse vechtmachine kreeg vijf minuten voor tijd loon naar werken. Invaller Patrick van Reek zette de bal op maat voor en Luuk Engels hoefde de bal van dichtbij achter MVC’19- keeper Sander van den Broeke in te tikken. MVC’19 kon door dit gelijkspel de gehoopte aansluiting met de middenmoot nog niet maken.

MVC’19 moet komend weekend in Deurne in de 3e bekerronde aantreden tegen Deurne  2, dat uitkomt in de reservehoofdklasse. Deze wedstrijd begint al om 11.00 uur.