MVC’19 verliest bizar bekerduel in Deurne

Gejaagd door de wind ontspon zich een bizar bekerduel tussen het tweede team van Deurne, dat uitkomt in de reservehoofdklasse, en derde klasser MVC’19 uit Maasbree. Na een doelpuntrijke wedstrijd trok MVC’19, dat niet compleet kon aantreden met 6-4 aan het kortste eind. Een onnodige bekernederlaag.

In de eerste helft had Deurne 2 de wind in de rug Na een goed doorgekopte kopbal na de eerste Deurnese corner opende Stijn Broeks de score in de 20e minuut. Nog geen vijf minuten later verdubbelde hij de voorsprong. In de 33e minuut verkleinde Rob Custers de achterstand naar 2-1. In de tegenaanval na de aftrap scoorde Jelle Sonnemans  de 3-1 voor de thuisclub. MVC’19 had het antwoord snel klaar, want in de 37e minuut maakte topscorer Ron van den Kerkhof zijn traditionele doelpunt. Met een 3-2 achterstand ging  de  Maasbreese ploeg de rust in.

201116-deurne-mvc-014

Lano Engels moest flink aan de bak in Deurne. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Nadat Luuk Kempen al in de eerste helft was uitgevallen, werden in de rust door lichte blessures Joos Hesen en  Django Peeters uit voorzorg gewisseld. Wie had gedacht, dat MVC’19 na rust met de wind  als bondgenoot de achterstand direct goed zou maken, kwam in eerste instantie bedrogen uit, want door doelpunten van Jelle Sonnemans en Ronald Joosten liep Deurne 2 al snel uit naar 5-2. Een grote nederlaag dreigde voor MVC’19, maar dankzij Rob Custers kwam MVC’19 terug in de wedstrijd. Eerst schoot Rob Custers een corner rechtstreeks in het Deurnese doel en een minuut later stompte de keeper van de thuisclub  een volgende corner van Rob Custers in eigen doel. Dan denk je dat MVC’19  op jacht gaat naar de gelijkmaker. Helaas zette  de thuisclub direct na de aftrap de 6-4 op het scorebord. De wedstrijd was beslist, ook al omdat MVC’19 Joris Timmermans geblesseerd zag afhaken en met tien man de wedstrijd plichtmatig uitspeelde. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Deze week moet de ploeg zich bezinnen, want komende zondag 27 november moet MVC’19 op bezoek bij hekkensluiter GFC’33 in Grubbenvorst. Het is te hopen, dat diverse spelers, die zondag in Deurne ontbraken, weer fit zijn, want die wedstrijd moet gewonnen worden om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Vanaf de eerste tot de laatste minuut belooft dat  een mentale en conditionele slijtageslag te worden.