MVC’19 komt sterk terug in Grubbenvorst

MVC’19 heeft door een sterk optreden in de tweede helft een verdiend punt in Grubbenvorst in de wacht gesleept.  Met de 2-2 eindstand hadden beide ploegen vrede mee na afloop.

Hekkensluiter GFC’33 begon furieus aan de wedstrijd. Als een stoomwals wilde de thuisclub MVC’19 vanaf de eerste minuut verpletteren. Aanvoerder Wouter van Denzen gaf het goede voorbeeld. Zijn werklust en passie inspireerde de ploeg van trainer Grad Xhofleer. MVC’19 werd overrompeld  in de beginfase. Het Maasbreese middenveld  verloor de slag , terwijl de Maasbreese defensie overuren moest maken. Bij de eerste Grubbenvorster corner was het raak. Luc Stappers opende de score in de 5e minuut. Nog  geen drie minuten later stond het 2-0 voor GFC’33, nadat Joost Relouw met een afstandsschot gescoord had. MVC’19 dat vlak voor  aanvang van de wedstrijd Job Peeters zag afhaken, kwam er niet aan te pas in het eerste half uur. In het slotkwartier  ontworstelde MVC’19 zich onder de druk uit, maar Ron van den Kerkhof stuitte in kansrijke positie op uitblinker Etienne Baghuis in het Grubbenvorster doel. MVC’19 maakte voor rust via Ron Vanden Kerkhof een geldig doelpunt, dat ten onrechte werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. MVC’19 moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen.

271116-mvc-gfc-004

Rob Custers duelleert met GFC’33 aanvoerder Wouter van Denzen. (Foto: Math Geurts Fotografie)

De technische staf bracht  Bart Crienen in voor de geblesseerde Willem Holthuijsen.  Deze aanvallende wissel bleek goud waard te zijn. Bovendien werd de tactiek aangepast. Vanuit een versterkt middenveld ging MVC’19 druk zetten. Steeds meer duels werden gewonnen. In de 56e minuut viel de aansluitingstreffer, doordat Bart Crienen een mooie combinatie afrondde. De gelijkmaker hing in de lucht. MVC’19  kreeg in de 59e minuut een strafschop. Ron van den Kerkhof leek de 2-2 te gaan scoren, maar doelman Etienne Baghuis pareerde de Maasbreese strafschop. De eerste strafschop in zes jaar tijd die Ron miste. MVC’19 verbeet de teleurstelling en ging nog  fanatieker aanvallen. GFC’33 werd omsingeld. In de 78e minuut kreeg MVC’19 een vrije trap. Marco Daniëls plaatste de bal op de lat en doelman Etienne Baghuis  verwerkte de bal slecht. In de chaos sloeg Ron van den Kerkhof toe. De 2-2 was een feit. MVC’19  joeg nog op de winnende treffer, maar 2-2 werd de eindstand.  MVC’19 toonde karakter en maakte voor de derde maal een grote achterstand goed.

De komende wedstrijden worden allemaal finales. Een derde overwinning voor de winterstop kan wonderen doen voor de door blessures geteisterde Maasbreese ploeg. Zondag 4 december komt het stugge SC Leeuwen op bezoek. De middenmoter is ook een fysieke sterke ploeg. De wedstrijd  in Maasbree begint om 14.15 uur.  Dit aanvangstijdstip geldt in de hele maand december.