Zevenklapper MVC’19 met aantrekkelijk voetbal

MVC’19 heeft op overtuigende wijze haar derde zege behaald tegen middenmoter Sportclub Leeuwen. De 7-1 overwinning was niet geflatteerd. De Midden- Limburgers mochten blij zijn, dat MVC’19 nog vele kansen liet liggen.

MVC’19 kwam fel uit de startblokken en invaller-doelman Justin Brummans moest overuren maken tegen een voor elke meter knokkende Maasbreese ploeg. Door het gevarieerde Maasbreese spel kwam Sportclub Leeuwen niet aan aanvallend voetbal toe. Spits John Burhenne stond alleen in de frontlinie. MVC’19 zette zoveel druk op de defensie van de gasten, dat de routiniers Johan Zoetbrood (34), Bryan Schofield (30) en Dennis Tobben (29) tijd de kort kwamen om alle gaten in de defensie te dichten. Na 25 minuten bracht  de hardwerkende middenvelder Bart Crienen MVC’19 op voorsprong. Vlak voor rust vergrootte Marco Daniels uit een “sneaky” vrije trap de voorsprong tot 2-0. Topscorer Ron van den Kerkhof zorgde in de 45e minuut voor de 3-0 ruststand.

041216-mvc-leeuwen-013

Marco Daniëls (rechts) in fel luchtduel met een SC Leeuwenspeler. (Foto: Math Geurts Fotografie)

In de rust moest MVC’19 verdedigende middenvelder Django Peeters wegens een schouderblessure vervangen worden  door aanvallende middenvelder Daan Peters.  In de 47e minuut deelde Ron van den Kerkhof de genadeklap uit. Vanaf de middenlijn soleerde hij door de gastendefensie en rondde fraai af. Nog geen twee minuten  later mocht invaller Daan Peters na een breed uitgespeelde Maasbreese aanval de vijfde treffer op zijn naam zetten. Tot overmaat van ramp liep Sportclub Leeuwen Maurice Lommen in de 50e minuut tegen een tweede gele kaart op in deze sportieve wedstrijd. MVC’19 verslapte even en dat stelde Amine El Maimouni in staat de eer te redden voor de teleurstellende Midden-Limburgse middenmoter.  MVC’19 besloot nog even gas te geven. Rob Custers slalomde met Ron van  den Kerkhof door de aangeslagen gastendefensie en gaf het laatste tikje: 6-1. In de 67e minuut zette Rob Custers de puntjes op de i door op knappe, maar ook fortuinlijke wijze de zevende treffer te scoren.

MVC’19 won verdiend van een onthutsend zwak spelend Sportclub Leeuwen, dat veel beter kan. MVC’19 moet zondag 11 december in Nederweert tegen Merefeldia laten zien, dat de ploeg de opgaande lijn kan voortzetten. In deze sterke 3e klasse C kan iedereen van iedereen winnen.  De wedstrijd in Nederweert begint om 14.15 uur.