MVC’19 JO19 had een punt in Swalmen verdiend

MVC’19 JO19 heeft zichzelf niet beloond voor het goede spel in de tweede helft. Na een onnodige 2-0 achterstand bij rust vocht MVC’19 JO19 zich na rust terug in de wedstrijd, maar verder dan een fraaie treffer van Quinn Peeters kwam MVC’19 JO19 niet, want de Swalmense keeper voorkwam treffers van Bram Schouten en Bart Houben.

MVC’19 JO19 begon niet goed aan de wedstrijd. De Swalmense ploeg kreeg teveel vrijheid om te voetballen. Er werd  niet goed gedekt. Voordat MVC’19 JO19 de verdedigende taken goed verdeeld had, stond de thuisploeg na een kwartier al op 2-0. Doelman Dylan Postelmans  was kansloos bij deze twee treffers, maar keepte goed. MVC’19 JO19 kreeg halverwege de eerste helft meer grip op de wedstrijd. Na de pauze domineerde MVC’19 JO19.  De meeste spelers gingen beter voetballen en er werden goede kansen geschapen, maar de Swalmense keeper stak in topvorm. Hij verhinderde zekere treffers van Bram Schouten en Bart Houben. Met kunst en vliegwerk hield Swalmen JO19 stand. Een gelijkspel had de verhouding weergeven.

MVC’19 JO19 moet het positieve uit deze wedstrijd meenemen om zaterdag 10 december thuis tegen Rood Wit’67 uit Budel de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop in winst om te zetten. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. In Swalmen ontbraken de lang geblesseerde Sander van den Broeke, Youri Vinken, Quinten Ambaum en Devin Boots, terwijl Max van Beek ziek was. Daan Linssen van MVC’19 JO19-2 en de licht geblesseerde Kjell Janssen mochten ook speelminuten maken. Voor de winterstop moet MVC’19 JO 19 nog bekeren tegen het sterke Wittenhorst JO19 in Horst op 17 december.