MVC’19 beslist duel tegen Merefeldia in slotfase

MAASBREE – MVC’19 heeft een zwaar bevochte zege behaald op Merefeldia in Nederweert. Na een 2-1 achterstand kwam MVC’19 na rust sterk terug. Uiteindelijk trok MVC’19 met 3-2 aan het langste eind en was de seizoenstart geslaagd.

Het hoofdveld van Merefeldia werd door de scheidsrechter terecht afgekeurd. Op een door de gestaag neervallende regen moeilijk bespeelbaar 2de veld hielden beide ploegen zich goed staande. De teams streden met veel inzet voor iedere meter. Er werd veel duelkracht van de spelers gevraagd. De vele duels waren pittig, maar sportief. Het was voor beide ploegen een ware slijtageslag. Merefeldia leek zich in de eerste helft iets beter op de moeilijke omstandigheden ingesteld te hebben, maar kon nauwelijks kansen afdwingen. In de 27e minuut kwam de thuisclub toch door een verraderlijk schot van Rick Tullemans verdiend op 1-0. MVC’19 bleef naar voetballende oplossingen zoeken en de 38e minuut wist Daan Peters vanaf 20 meter met een strak schot gelijk te maken. Merefeldia kwam vier minuten later opnieuw op voorsprong toen Jay Stals een fraaie voorzet koelbloedig afrondde.

Ron van den Kerkhof moest in Nederweert felle luchtgevechten uitvechten. Foto: Math Geurts Fotografie.

MVC’19 was even aangeslagen, maar kwam herboren uit de kleedkamer. De ploeg schakelde een tandje bij, kwam beter in de wedstrijd en gaf nauwelijks meer kansen weg. De beloning kwam in de 67e minuut toen Paul van den Kerkhof een mooi blok zette bij een aanval van de thuisclub. Vervolgens speelde hij Ron van den Kerkhof aan, die Joris Timmermans de diepte instuurde. Joris Timmermans leverde vervolgens een voorzet op maat af, die door de opkomende Ron van den Kerkhof werd afgerond. Een perfecte counter. In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. MVC’19 zou uiteindelijk met de volle winst gaan strijken. Een van de uitblinkers, Daan Peters, bekroonde in de 86e minuut zijn uitstekende wedstrijd met een zeer mooi doelpunt.

MVC’19 toonde karakter en pakte al op de eerste competitiedag de eerste driepunter. Komende zondag komt het sterke Helden op bezoek. De eerste derby van het seizoen tegen Helden begint om 14.30 uur. Na afloop is de officiële opening van het seizoen.