MVC’19 doet goede zaken in Sevenum

Zondag  27 maart speelde MVC’19 tegen het altijd lastige  Sparta’18 in Sevenum. MVC’19 kwam door de eigen winst en de nederlagen van naaste concurrenten Baarlo en SC Irene weer alleen aan de leiding in de 3e klasse C.

Onder toeziend oog van assistent- trainer Pepijn Lijnders van Liverpool was MVC’19 in de eerste helft de betere voetballende ploeg. De Maasbreese ploeg moest alleen de gevaarlijke counters van de thuisclub ontrafelen. Na 7 minuten kwam MVC’19 op een 1-0 voorsprong. Ron van den Kerkhof werd gevloerd in het Sevenumse strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Ron van der Kerkhof koelbloedig benut. MVC’19 kreeg in de 33e minuut een kans op 2-0, maar Yannick Muysenberg kopte uit een corner van Daan Peters keihard tegen de onderkant van de lat. Voor de rust werd nog aan beide kanten een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Felle strijd om de bal in Sevenum. Foto: Math Geurts Fotografie

Na de pauze begon MVC’19 niet sterk, want in de 47e minuut scoorde Sparta’18 onverwacht de gelijkmaker. MVC’19 bleek gelukkig niet aangeslagen. Bart Crienen en Marco Daniëls kregen kansen op de 2-1, maar ontbeerden helaas het geluk. De Sevenumse keeper was een sta-in-de-weg bij de daaropvolgende kansen van Yannick Muysenberg en Marco Daniëls. In de 69e minuut viel de definitieve beslissing. Daan Peters werd gevloerd in het strafschopgebied en ook nu werd de toegekende strafschop feilloos benut door Ron van den Kerkhof. In het slotkwartier was er een negatieve hoofdrol weggelegd voor de ongelukkig vlaggende Sevenumse grensrechter, die mooie Maasbreese aanvallen afvlagde voor buitenspel. In de 92e minuut kreeg de thuisclub nog een grote kans op de gelijkmaker, maar gelukkig werd die kans gemist. Op basis van de uitgespeelde kansen een terechte Maasbreese overwinning.

Komende zondag komt FCV Venlo op bezoek bij MVC’19 en hopelijk kunnen we dan ook na 90 minuten weer drie punten bijschrijven.