MVC’19 draagt de rode lantaarn over aan Rood Wit Veldhoven

Zondag 13 november heeft MVC’19 in een rechtstreeks duel met Rood Wit Veldhoven een verdiende overwinning behaald van 1-2. Beiden elftallen waren aan elkaar gewaagd en in een spannende wedstrijd met heel veel kansen over en weer heeft MVC’19 uiteindelijk terecht gewonnen. Timo van Horck mocht zijn basisdebuut bekronen met een fantastisch doelpunt.

In de eerste helft hebben we 11 doelrijke kansen mogen noteren, waarvan 6 voor MVC’19. Al na negen minuten had Timo van Horck twee grote kansen achter zijn naam staan, maar helaas miste hij beiden keren de precisie. In de 20e minuut kreeg Rood Wit haar eerste kans na een gevaarlijke aanval die door Erik Peeters terecht werd afgevlagd voor buitenspel. Na balverlies op het middenveld volgde in de 31e minuut weer een grote kans voor Rood Wit maar Tim van Renselaar redde knap. Binnen 4 minuten kreeg Rood Wit nog een paar dotten van kansen maar telkens stond Tim van Renselaar op de goede plek. In de 39e minuut kreeg MVC’19 via Timo van Horck de grootste kans van de 1e helft maar hij faalde vrij voor de keeper. MVC’19 nam het helft weer in handen en in 39e en 43e minuut volgde weer twee grote kansen, maar beiden keren konden de Maasbreese aanvallers het net niet vinden. Vlak voor rust kreeg Rood Wit via een vrije trap nog een hele grote kans om met 1-0 de rust in te gaan maar weer stond MVC’19 keeper Tim van Renselaar op de goede plek en plukte hij de bal uit de linkerbovenhoek. Rood Wit en MVC’19 gingen met goed gevoel de rust in.

Ook in de 2e helft bleef het een leuke wedstrijd, waarbij MVC’19 het beter van het spel had. In de 55e minuut gaf scheidsrechter Tunders een scheidsrechtersbal, waaruit Marco Daniels de bal in het elfmetergebied kon krullen en Timo van Horck wist te bereiken die ditmaal de bal snoeihard tegen de touwen knalde. MVC’19 kwam hierdoor terecht op 0-1. In de 77e minuut moest wederom Tim van Renselaar in actie komen bij een afstandskogel van Rood Wit. In de 88e minuut besliste MVC’19 de wedstrijd via een snelle aanval, waarbij Mike Peeters Rob Custers wist te bereiken die de bal lekker kon inschieten. In de 92e minuut kreeg Rood Wit alsnog haar doelpunt, maar te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. MVC’19 won uiteindelijk verdiend met 1-2 en kan volgende week de borst nat maken als de koploper SV Valkenswaard op bezoek komt.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply