MVC’19 verliest onterecht van koploper SV Valkenswaard

Zondag 20 november heeft MVC’19 in een boeiende wedstrijd niet weten te stunten tegen koploper SV Valkenswaard. Lang hing een stunt in de lucht maar uiteindelijk wist SV Valkenswaard het duel naar zich toe te trekken. MVC’19 miste in het duel 5 basisspelers wegens blessures en de volgende wedstrijd moet MVC’19 ook nog Lano Engels missen die tijdens een duel ongelukkig terecht kwam en met de brancard van het veld werd gedragen. Yannick Muysenberg kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd rood voor het neerleggen van een doorgebroken speler.

Al na 6 minuten kreeg MVC’19 via Ron van den Kerkhof de eerste kans. Nadat Lano Engels met een zware liesblessure het veld moest verlaten ging MVC’19 op zoek naar een treffer. In de 19e minuut vond Marco Daniels met een corner Rob Custers bij de tweede paal die niet aarzelde en op goal schoot. Keeper Youri Roulaux wist de bal te redden echter volgens MVC’19 spelers achter de doellijn. Scheidsrechter de Vaan stond er helaas te ver vanaf om het goed te kunnen beoordelen. Na de kans van Rob Custers kon Joost Hesen in de rebound nog verwoestend uithalen maar zijn schot ging net langs. SV Valkenswaard bleef gevaarlijk in de omschakeling en in de 22e minuut werd een fraaie aanval door Menno van Walsem verzilverd. Na nog een paar kansen voor SV Valkenswaard kwam MVC’19 vlak voor rust toch nog gelijk. Een prachtige aanval via Marco Daniels op Rob Custers die Ron van den Kerkhof in stelling kon brengen om de 1-1 binnen te schieten.

Na de rust kreeg MVC’19 via Bart Crienen, Rob Custers en Yannick Muysenberg dikke kansen maar helaas konden ze het net niet vinden. Valkenswaard bleef ook gevaarlijk en in de 70e minuut werd een snelle aanval over rechts mooi diagonaal ingeschoten door Jordi van Meurs. Ondanks de achterstand van 1-2 bleef MVC’19 de aanval zoeken maar helaas resulteerde dit niet meer in een doelpunt. MVC’19 heeft prima partij geboden tegen koploper SV Valkenswaard en had op het einde zeker een punt verdiend.

Aanstaande zaterdag staat het degradatieduel tegen Veritas op het programma. De wedstrijd wordt om 19 uur gespeeld in Neeritter.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply