MVC’19 JO13-3 – Panningen/Egchel JO13-2 (1 – 2)

Weerbaarheid en strijd, dat waren de onderscheidende factoren van deze wedstrijd. De spelers van Panningen/Egchel waren over het algemeen iets groter en sterker dan onze spelers. Daarnaast voetbalden zij georganiseerd en verzorgd. Dat was van grote invloed op het verloop van de 1e helft.

Wij werden in het 1e kwartier op eigen helft opgesloten. Toch creëerde Panningen/Egchel geen enkele echte kans. De 2 doelpunten ontstonden na fouten in onze verdediging die genadeloos afgestraft werden. Even leek het of wij de moed lieten zakken. Gelukkig viel de rust op een goed moment wat ons de gelegenheid gaf om de jongens de moed in te spreken. Dat pakten ze op waarna we strijdlustig het veld voor de 2e helft betraden.

Het spelbeeld was absoluut veranderd. Wij speelden pressie voetbal. Panningen/Egchel moest steeds verder achteruit wat ze natuurlijk ook konden lijden. Maar toch, wij kwamen steeds dichter bij de goal. Doordat we te gehaast speelden, werden verschillende kansen jammerlijk verprutst. Op dezelfde ietwat klungelige manier maakten we ook de aansluit treffer en dat bracht nog meer strijdlust. Een peptalk vanaf de zijkant was niet meer nodig, we gingen er voor.

Op het laatste moment kregen we nog een vrije trap vanaf zo’n 30 meter. Bas eiste de bal op en in plaats van de bal voor de pot te gooien, schoot Bas direct op goal. De bal had zo’n effect dat hij weg draaide van de keeper. Even leek hij zich te vergissen maar door zijn lengte kon hij de bal nog net tegenhouden. Anders was het een terecht gelijkspel geworden. Nu kijken we enigszins teleurgesteld terug op een leuke wedstrijd. Panningen/Egchel was blij maar ook opgelucht dat zij de 3 punten uit Maasbree mee konden nemen.

Na een verwarmende douche gingen de spelers naar huis en dronken de trainers nog een tactisch bakkie koffie. Als we die nou voortaan voor de wedstrijd drinken dan ……………….. hebben we een warme buik voordat we het veld op lopen.

Auter: Erik Maassen

Leave a Reply