MVC’19 JO8-1 naar districtfinales KNVB-beker

Op zaterdag 1 juni had MVC’19 de eer om de finales van regio 3 Zuid II te mogen organiseren op Sportpark de 3-Sprong. Onder een stralende zon vonden 9 wedstrijden  plaats in de leeftijdsklasse JO8 t/m JO13. Leuke wedstrijden met natuurlijk extra aandacht voor de wedstrijd tussen MVC’19 JO8-1 en HBSV JO8-1. Er werd met veel plezier sportief gevoetbald, maar vooral als leeuwen gevochten om de felbegeerde beker. Het leek een makkelijke overwinning te worden voor onze jongens, want de ruststand was 3-0. Echter de verdiende ranja leek vooral HBSV goed te doen, want na een korte pauze was al vrij snel de stand gelijk getrokken. Toen HBSV ook nog 3-4 maakte was de spanning om te snijden; de MVC-ers gaven zich echter niet zomaar gewonnen.  HBSV verdedigde de voorsprong of het leven  er af hing, maar aan het eind was MVC’19 JO8-1 toch de gelukkige winnaar; 5-4 stond op het scorebord na 40 minuten voetbal. De overwinning werd uitbundig gevierd samen met het in grote getale opgekomen Maasbreese supporterslegioen.

Niet alleen de beker mochten de MVC-ers in ontvangst nemen, maar tegelijkertijd kregen ze ook een uitnodiging om op zondag 16 juni a.s. mee te doen aan een halve competitie tegen de andere 3 bekerwinnaars van district Zuid II en te strijden om de titel beste JO8-team. Deze wedstrijden vinden plaats op het sportpark van het eveneens 100-jarige UDI’19 uit Uden en het schema ziet er als volgt uit:

  • 10.15u Rhode/Van Stiphout JO8-1 uit Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
  • 11.45u Berghem Sport JO8-1 uit Berghem (Noord- Brabant)
  • 13.15u Amstenrade JO8-1 uit Amstenrade (Zuid-Limburg)

Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om het team te ondersteunen……

 

Na afloop van het Pulse-MVC’19-toernooi zaterdag 8 juni, waar ze een verdienstelijke 2de plek haalden, werd dit team door de jeugdcommissie gehuldigd voor dit bijzondere resultaat en natuurlijk veel succes gewenst in Uden.  De komende week zullen Kenny, Izaak, Bram, Jop, Loet, Mats, Luca, Lenn met hun begeleiders Joe, Jens en Wiellie zich gaan voorbereiden op de bekerwedstrijden op 16 juni in Uden. De 100-jarige MVC’19 is trots op dit team en wenst hen nogmaals heel veel succes. Wellicht wordt dit de kers op de taart van ons eeuwfeest…of eigenlijk het is al de kers nu.

 

Zet hem op mannen; geniet er van!!!

Leave a Reply