MVC’19 kan niet stunten bij koploper Sc Irene

MVC’19  is er niet in geslaagd om koploper Sportclub Irene 1 of meerdere punten afhandig te maken. In een aantrekkelijke wedstrijd bleven de punten terecht in Tegelen.

Op een erg slecht bespeelbaar veld werden de toeschouwers toch op een aantrekkelijke wedstrijd getrakteerd. In de beginfase ging de wedstrijd nog enigszins gelijk op maar langzaam nam de Tegelse  ploeg het heft in handen en binnen het kwartier moest MVC-keeper Tim Van Renselaar al 2 keer met de voet redden op een inzet van Tegelse kant. MVC ’19 kon hier slechts weinig tegenover stellen. Het belangrijkste wapenfeit was een goed genomen vrije trap van Marco Daniëls die via de voet van Ron Vanden Kerkhof in de handen van Irene-doelman Davy Dorssers belandde. MVC’19 hield tot de 41e minuut stand toen Irene-spits Ferdi Janssen met een schitterende  afstandsknal via de onderkant van de lat de score opende. 1-0 was tevens ook de ruststand.

Marco Daniëls kon niet stunten tegen Sportclub Irene. (Foto: Math Geurts Fotografie)

In de tweede helft veranderde er helaas weinig aan het spelbeeld Irene bleef domineren en verdubbelde in de 60e minuut de voorsprong door  Jeroen Thijssen die  van binnen de 16 meter de bal in de lange hoek voorbij de kansloze Tim Van Renselaar wist  te punteren.  Aan de andere kant had Marco Daniels pech toen zijn schot via de handen van de keeper en de binnenkant van de paal niet in het doel verdween. De druk van Irene hield echter aan en de 3-0 van Davy Elmir was dan ook een logisch gevolg. Vooral in de duels werden de Breetsen keer op keer afgetroefd. MVC scoorde wel nog de eretreffer toen Joris Timmermans een keiharde vrije trap van Ron Van den Kerkhof die de Irene-keeper niet kon vasthouden van dicht bij binnentikte 3-1. Dit was ook de eindstand tegen de waarschijnlijke kampioen van de 3e klasse. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen HBSV op het programma , Mooie kans voor de rood-witten om de  eerdere nederlaag in Hout-Blerick recht te zetten. Punten zijn ook broodnodig gezien de stand op de ranglijst. Hiervoor zal echter wel door iedereen karakter getoond moeten worden.

Auteur: Theo Tielen