MVC’19 kansloos onderuit bij lijstaanvoerder Stiphout Vooruit

MVC’19 had op zondag 7 april in de wedstrijd tegen titelkandidaat Stiphout Vooruit vanaf het beginsignaal geen schijn van kans op een resultaat. MVC’19 was duidelijk een maat te klein.

Aan het begin van de wedstrijd was al meteen duidelijk dat MVC’19 een hele lastige klus zou krijgen om het Stiphout Vooruit moeilijk te maken. MVC’19 had niets te verliezen en elk punt zou welkom zijn geweest, maar helaas kwam het niet zo ver. Al in de 1e minuut moest keeper Tim Peijnenburg, die een prima wedstrijd speelde, aan de bak om een tegengoal te voorkomen. Na 5 minuten was het al raak nadat de bal al tweemaal tegen de lat was belandt en de aansluitende corner door Steyn de Kleine simpel werd binnengekopt. Na een kwartier moest Dennis Bouten groggy de wedstrijd verlaten, nadat hij een bal van een Stiphout Vooruit aanvaller keihard in zijn gezicht kreeg. Voordat de 2-0 op het scorebord kwam kreeg Stiphout Vooruit nog twee kansen. In de 26e minuut was het weer raak via Lex Molenaar die een diagonaal schot achter keeper Tim Peijnenburg zag verdwijnen. Dezelfde Lex Molenaar kreeg een paar minuten later weer een kans, maar nu kon Tim Peijnenburg knap redden. Pas na een half uur kreeg MVC’19 haar eerste kans via Daan Peters, maar de bal ging echter langs het doel. Stiphout Vooruit bleef aanvallen en kreeg nog twee kansen voor de pauze. Gezien het aantal kansen van Stiphout Vooruit had MVC’19 bij de rust al met 5-0 kunnen achterstaan.

Na de rust speelde MVC’19 beter onder de druk uit van haar tegenstander en creëerde het in de 54e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Een mooi ingeschoten vrije trap van Daan Peters kon helaas net niet worden afgerond door Bart Crienen. De wedstrijd was al lang gespeeld maar Stiphout Vooruit wist toch nog tweemaal het doel te vinden en kwam hiermee de eindstand van 4-0 op het scorebord.

Op zondag 14 april speelt MVC’19 de belangrijke wedstrijd tegen Hegelsom. Deze wedstrijd moet worden gewonnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Auteur: Peter van Diepe