MVC’19 verliest belangrijk duel tegen Hegelsom

MVC’19 heeft zondag 14 april geen aansluiting weten te vinden met de overige degradatiekandidaten. Hiervoor had gewonnen moeten worden van het ook laag geklasseerde Hegelsom.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat MVC’19 de drie punten moest binnenhalen. Het eerste kwartier was voor MVC’19. In de 6e minuut werd Daan Peters door Joris Timmermans in stelling gebracht. Met een mooie actie passeerde Daan Peters keeper Tom Alaerds die hierbij de Maasbreese aanvaller ten val bracht. Scheidsrechter Inci wees resoluut naar de penaltystip en Alaerds kreeg geel. Hiermee kwam de doelman goed weg. De penalty van Mike Peeters werd door Alaerds uit de hoek gehaald. Als je in de gevarenzone bivakkeert ligt het geluk niet altijd aan je zijde. In plaats van een 1-0 voorsprong kwam in de 11e minuut bij de eerste kans van Hegelsom via de uitstekend spelende Denny Bongers de 0-1 op het scorebord. Weer moest MVC’19 tegen een achterstand aan kijken. In het vervolg van de 1e helft kregen beiden ploegen nog een paar kansen. De grootste was een paar minuten voor de rust voor Hegelsom via een mooie steekbal waarbij wederom Denny Bongers in stelling werd gebracht om de 0-2 binnen te schieten. MVC’19 ging met een 0-2 de rust in.

In de 2e helft moest MVC’19 flink aan de bak om de achterstand nog om te buigen. MVC’19 had niks meer te verliezen. In plaats van dat MVC’19 de grootste kansen kreeg was het andermaal Denny Bongers die nog een aantal kansen kreeg, maar hij wist het net niet meer te vinden. MVC’19 kreeg nog wel een kans via Timo van Horck en een mooie omhaal van Mike Peeters maar helaas beiden zonder resultaat. Rechtstreekse degradatie is nog geen feit dus MVC’19 leeft nog en zal de komende wedstrijden nog diversen punten moeten halen om degradatie te voorkomen.

Op zondag 21 april speelt MVC’19 wederom een belangrijke wedstrijd tegen Melderslo. Deze wedstrijd moet worden gewonnen om definitieve rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Auteur: Peter van Diepe