MVC’19 Onder 19 wint overtuigend bekerduel

MVC’19 Onder 19 heeft zich in het bekerduel tegen aartsrivaal Baarlo gerevancheerd voor het vertoonde  pel in de competitie. Vanaf de eerste minuut domineerde de vrij uit spelende ploeg een puike partij. De verdediging stond als een huis onder leiding van Rodey Berben en keeper-aanvoerder Sander van den Broecke. Baarlo Onder 19 kreeg nauwelijks kansen. Extra compliment aan  het adres van een virus herstelde Stan van Wijlick. Hij speelde een puike wedstrijd. De middenvelders ondersteunden de aanvallers goed.

Het regende kansen voor MVC’19 Onder 19. Jammer dat Quinn Peeters, Kjell Janssen, Martijn van Roij, Bram Schouten en Bart Houben in de beginfase hun vizier nog niet goed hadden afgesteld. Baarlo Onder 19 ondersteund door enkele fanatieke trommelaars en fakelaars werd van het kastje naar de muur gestuurd. Pas na 11 minuten opende Quinn Peeters de score voor MVC’1- Onder 19. Hij verzilverde een gouden pass van Bart Houben. In de 42e  minuut kwam MVC’19 Onder 19 op 2-0. Een mooi doelpunt ingeleid door Bram Schouten, die Bart Houben de diepte instuurde die alleen voor de keeper van de Baarlose gasten niet faalde. Met de 2-0 voorsprong ging MVC’19 Onder 19 rusten. Het enige wat de mannen van trainer Pi Peters zichzelf konden verwijten was de magere buit van twee doelpunten.

Na de pauze waren beide partijen beter aan elkaar gewaagd. Baarlo Onder 19 kreeg weinig kansen, maar de gasten bleven in de wedstrijd, doordat de Maasbreese ploeg verzuimde de bevrijdende  derde treffer te maken. MVC’19 Onder 19 had niet over geluk te klagen, toen de goed leidende scheidsrechter Brouns, die in de geest van de wedstrijd floot, de Baarlose aansluitingstreffer wegens vermeend buitenspel  afkeurde. MVC’19  Onder 19 besliste in de slotfase de wedstrijd. De ingevallen  Koen de Meulemeester besloot een fraaie rush met een voorzet op maat op Bart Houben , die kiezelhard de 3-0 scoorde. In de slotminuten mocht Baarlo Onder 19 de eer redden. De Baarlonaren mochten een terecht toegekende penalty verzilveren. Een verdiende 3-1 zege. Door deze tweede zege in de bekerpoule staat MVC;19 Onder 19  samen met Blerick Onder 19 aan de leiding in deze bekerpoule.

Zaterdag 29 oktober speelt MVC’19 Onder 19 thuis voor de competitie tegen het sterke RKMSV Onder 19 thuis. Een zware wedstrijd, die om 14.30 uur begint.