MVC’19 ook volgend seizoen derde klasser

De opdracht voor MVC’19 tegen het tegen degradatie knokkend GFC’33 was vrij simpel winnen en daardoor de plaats in de 3e klasse veilig te stellen. Eigenlijk was de klus al na tien minuten geklaard. MVC’19 stond toen al met 2-0 voor. De eindstand werd 4-0. Het was een mooie kers op de taart van de zeer geslaagde MVC’19 dag.

Bij GFC’33 ontbraken vele spelers, waaronder keeper Etienne Baghuis. Door de vele blessures presteert GFC’33 dit seizoen ondermaats en dreigt te degraderen. Trainer Grad Xhofleer, die komend seizoen trainer wordt  van het naar de 2e klasse gepromoveerde Sc Irene, had bewust gekozen voor een 5-3-2 systeem, maar binnen tien minuten had MVC’19 alle illusies van GFC’33 aan flarden gescoten. In de 7e minuut opende  Daan Peters op fraaie wijze de score voor de Maasbreese ploeg. Drie minuten later mocht de Maasbreese spelverdeler Marco Daniëls op het doel afstormen. Voor de tweede maal moest GFC’33 doelman Tom van Dijk de bal uit het net halen.

Marco Daniëls trefzeker tegen GFC’33. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Aanvallend kon GFC’33 nauwelijks een vuist maken. Eenzame spits Juul Heldens stond op een eiland, Kansen kreeg hij en zijn kompaan Etiene Verhofstad door slordigheden van de Maasbreese verdedigers. De Maasbreese ploeg had last van concentratieverlies. Ook de verraderlijke wind speelde de 22 acteurs op het veld parten. MVC’19-aanvoerder Ron van den Kerkhof had nekklachten en kon niet zijn normale niveau halen en ook Joris Timmermans had regelmatig pijntjes. Toch had MVC’19 meer afstand moeten nemen van GFC’33 in de eerste helft. MVC’19 verzuimde ook kort na rust verder afstand te nemen. GFC’33 hoopte op een opleving, maar de schaarse Grubbenvorster kansen werden onschadelijk gemaakt door de Maasbreese keeper Tim van Renselaar.

In de 71e minuut even opwinding in het Maasbreese strafschopgebied. Volgens de Grubbenvorstenaren had een Maasbreese speler hands gemaakt binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter  van Heugten uit Asten, die dit sportieve duel goed in handen had, wuifde de Grubbenvorster protesten weg. Uitgerekend in de volgende Maasbreese aanval viel de 3-0 . Marco Daniëls schoot tegen doelman Tom van Dijk op, maar vervolgens liep Robin Verheijen de bal in eigen doel. De wedstrijd was beslist, maar het leed van GFC’33 was nog niet geleden. Even later leek Ron van den Kerkhof op weg naar de 4-0, maar hij botste samen met GFC’33- verdediger Robin Verheijen tegen doelman  Tom van Dijk op. De onfortuinlijke Grubbenvorster keeper moest met een brancard van het veld gedragen worden. Spits Juul Heldens werd keeper. Pas in de slotminuut bracht Bart Crienen de 4-0 eindscore op het bord. De bedrijvige Maasbreese middenvelder rondde een voorzet van Quinten Ambaum af.

MVC’19 speelt komende zondag 7 mei de laatste uitwedstrijd in Leeuwen tegen Sc Leeuwen.